Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO | Centrul de colectare prin aport voluntar de la Blaj va fi deschis în toamnă: Valoarea totală a proiectului, peste 4 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de colectare prin aport voluntar de la Blaj va fi deschis în toamnă: Valoarea totală a proiectului, peste 4 milioane de lei

Începând din toamnă, blăjenii își vor putea preda deșeurile casnice, altele decât cele menajere, la noua platformă de colectare ce va fi amenajată în prelungirea zonei industriale, în locația cunoscută sub numele „Mișca”. Proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie 2024, lucrările fiind în plină desfășurare.

Investiția este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C3/S/I.1.B, componenta finanțare 3 — Managementul deșeurilor, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea totală a proiectului este de 4.938.455,26 lei (cu TVA), din care valoare nerambursabilă 4.558.786,52 lei, contribuția Primăriei Blaj fiind de 379.668,74 lei, necesară amenajării drumului de acces la centrul de colectare.

Citește și: Centru de colectare prin aport voluntar, în Blaj. Primăria a solicitat aviz de mediu

Vor putea preda deșeuri casnice la viitorul centru de colectare toți locuitorii municipiului Blaj și a localităților aparținătoare, cetățenii care locuiesc la casă având obligația să dețină contract de salubrizare și să facă dovada plății la zi.

Tipurile de deșeuri, în cantități nelimitate, care pot fi predate la centrul de colectare prin aport voluntar: plastic, hârtie, carton, deșeuri textile, sticlă, metal, deșeuri de grădină, electrice, electronice și baterii auto.

Tipurile de deșeuri, în cantități limitate, care pot fi predate: deșeuri construcții, mobilier, ulei vegetal uzat, recipiente pentru insecticide, cutii vopsele, anvelope cu diametrul maxim de 22”, tuburi neon, baterii mici, medicamente expirate și carcase animale mici.

Proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” este un proiect de mediu care completează investițiile în modernizarea serviciului public de salubrizare, iar odată cu implementarea acestuia, Blajul va avea un sistem complet de gestionare a deșeurilor municipale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Trei blocuri multifamiliale din Ocna Mureș, renovate energetic. Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Trei blocuri multifamiliale din Ocna Mureș, renovate energetic. Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația orașului Ocna Mureș, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale. Citește și: Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea