Rămâi conectat

Actualitate

Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor sălbatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor sălbatice

Turiştii prinşi că dau mâncare urşilor de pe Transfăgărăşan vor primi amenzi uriaşe, de până la 5.000 de lei, după ce se va schimba legea, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Autorităţile vor instala camere de monitorizare în zonă, pentru a-i prinde pe cei care nu respectă legea şi îşi pun în pericol vieţile.

Considerat cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul mai are o atracție turistică, una periculoasă: urșii aflați în zonă, pentru care oamenii se opresc din drum pentru a le da de mâncare şi pentru a face poze cu ei. Mulți dintre oameni nu își dau seama la ce risc se expun.

Pentru a stopa acest fenomen alarmant, Ministerul Mediului intenționează să schimbe legea pentru a permite autorităților locale să dea amenzi în baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi.

Astfel, se vor instala panouri care le interzic turiștilor hrănirea urșilor, dar și camere de supraveghere.

Jandarmii vor amenda turiștii

„Nu ajută nici țara noastră, nu ajută nici turiștii, pentru că am văzut nu de mult un caz, în care o doamnă aproape era să fie omorâtă de un urs pe Transfăgărășan (…).

Din acest motiv, schimbăm legea și dăm dreptul jandarmeriei, care e acolo tot timpul, să amendeze turiștii care hrănesc urșii, pentru că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte.

Un urs care primește o felie de pizza, aruncată prin geamul unei mașini, nu va mai merge niciodată în pădure să caute fragi sau mure pentru a se hrăni, pentru că e mai ușor să stai să cerșești la marginea drumului.

(…) Am discutat deja cu cei de la CNAIR să instalăm niște panouri prin care să avertizăm turiștii că hrănirea urșilor este ilegală, că hrănirea urșilor dăunează profund acestei specii și că nu ajută pe nimeni.

Vom instala niște puncte de monitorizare video prin care să putem să-i sancționăm pe cei care încalcă legea”, a anunţat ministrul Fechet, potrivit Digi24.

Cei care vor fi prinși hrănind urși vor primi amenzi de până la 5.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea