Rămâi conectat

Curier Județean

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic

Bera Larisa

Publicat

în

9 iulie – 30 august | „Școala de vară” la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia: Ateliere de pictură și mozaic

În perioada 9 iulie – 30 august, la Muzeul Principia din Alba Iulia are loc „Școala de vară”, o activitate care propune două noi ateliere creativ-educative destinate celor mici. Structurate pe două teme principale: pictură și mozaic, acestea vor avea loc săptămânal, în zilele de marți și joi, între orele 10.00 și 12.00.

Citește și: 17 iunie – 30 august 2024: Ateliere de vară pentru copii, la Palatul Principilor Transilvaniei, din Alba Iulia. Cum să îți creezi un blazon și picturi pe ceramică

„Principia în culori” – atelier de pictură, în fiecare zi de marți

Prin atelierul propus dorim să facem o incursiune în istoria picturii la romani, artă care a ajuns până în mediul militar. Copiii vor avea ocazia de a deveni creativi, să se exprime prin intermediul culorilor și să-și proiecteze propriul scut personalizat, așa cum au făcut-o și soldații Legiunii a XIII-a Gemina sau pictorii, în cazul scuturilor de ofițer. Ei vor descoperi, de asemenea, rolul unui scutum și semnificația simbolurilor de pe el.

„Tesserarius la Apulum” – atelier de mozaic, în fiecare zi de joi

Un atelier plin de culoare, cu o temă deosebită – istoria romană la Apulum și o tehnică specială: mozaic pe suport de lemn. Participanții vor avea la dispoziție imagini cu modele de mozaic utilizate de către romani, dar vor putea și să dea frâu liber imaginației și să-și creeze propriul model. Vom călători, timp de o oră, într-un atelier de mozaic cu temă romană, din care nu vor lipsi povestiri despre această tehnică, uneltele specifice mozaicului, materiale de tot felul, precum și exemple de mozaic găsit la Apulum.

Cele două ateliere se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani. Numărul maxim de participanți la fiecare dintre ateliere este de 20 de persoane, iar taxa de participare este de 20 lei.

Programări la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, la Spațiul Muzeal Principia, la telefon 0732.141.467/0371.337.148/0358.732.013 sau pe e-mail: [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Lucrările de mobilitate pe ultima sută de metri. Se efectuează marcajele pentru benzile dedicate autobuzelor

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Lucrările de mobilitate pe ultima sută de metri. Se efectuează marcajele pentru benzile dedicate autobuzelor În eforturile sale continue de a îmbunătăți infrastructura urbană și de a facilita mobilitatea locuitorilor săi, municipiul Alba Iulia a implementat un proiect de marcarea benzilor destinate exclusiv autobuzelor. Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea