„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie
„Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024”: Evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrieri deschise până pe 10 iulie
Directorii unităților de învățământ publice din România se pot înscrie pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 online până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59). Organizat de AVE (Asociația pentru Valori în Educație) pentru al optulea an consecutiv, evenimentul pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoașterea și sprijinirea directorilor de școală care prin inițiativele și proiectele derulate au impact în viața elevilor, subliniind rolul lor esențial în procesul educațional ale cărui efecte determină pe termen scurt și lung toate palierele economice și sociale. Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023 – 2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale Galei.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori. Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.
Citește și: Profesorul Adrian Simion, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, printre cei 20 de finaliști ai campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”
„Efectele acestui eveniment prin care celebrăm și premiem, iată, pentru a opta oară consecutiv, Directorii Anului, se resimt, în primul rând, la nivelul comunităților. Cu fiecare ediție, această Gală a reușit să mobilizeze o rețea extinsă de lideri din toate domeniile, care au recunoscut importanța vitală a investiției în educație. Directorii de școală finaliști și premianți au devenit modele de inspirație, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influențând practici la nivel local, regional sau național. Putem spune azi cu certitudine că, prin etalarea realizărilor și punerea în prim-plan, de-a lungul timpului, a directorilor de școală cu rezultate vizibile, produc schimbări semnificative în educație, de tip butterfly effect, la toate nivelele, prin implicarea diferiților actori din societate”, transmite Andreea Nistor, Director Executiv AVE.
Decernarea premiilor va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București
În cadrul Galei, vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile: Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu: Directorul Anului 2024. Categoria „Inovare” aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria „Antreprenoriat” vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Categoria „Egalitate de Șanse” este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.
Titlul „Directorul Anului 2024” se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi.
Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse). Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024. De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online.
Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face în cinci etape – validarea înscrierilor, evaluarea preliminară, jurizarea regională, jurizarea națională și desemnarea Directorului Anului 2024. Noutatea acestui an o reprezintă includerea unei etape suplimentare de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc 4 jurizări de acest tip în funcție de împărțirea geografică (Est, Sud, Vest, Centru). Fiecare regiune va trimite în etapa de la București câte 3 câștigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse.
Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul „Programului de Transformare a Școlilor din România”, coordonat de AVE. În cadrul acestui program, școala va fi sprijinită 360°, astfel încât fiecare copil să obțină progres vizibil în privința unor abilități cheie de viață, relevante pentru secolul XXI. Timp de 3 ani, AVE va acompania școala în procese accelerate, scalabile și personalizabile de transformare și învățare prin dezvoltare de competențe pentru elevi, profesori și directori; crearea de relații de sprijin și de colaborare și măsurarea continuă a progresului vizibil.
Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Cei interesați pot fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan