Rămâi conectat

Actualitate

FOTO | Evaluare națională 2024: Model pentru contestații. Ce trebuie să știe candidații

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Evaluare națională 2024: Model pentru contestații. Ce trebuie să știe candidații

Miercuri, 3 iulie, absolvenții clasei a VIII-a, vor afla dacă au trecut cu succes probele la limba română, matematică și limba maternă. Primele rezultate ale probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate până la ora 14.00.

Apoi, cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute au la dispoziţie două etape pentru a depune contestaţii. Spunem asta pentru că se pot depune contestaţii atât în ziua de miercuri, 3 iulie, între orele 16.00 şi 19.00, cât şi în ziua de joi, 4 iulie, între orele 08.00 şi 12.00.

Model contestație

Citește și: Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Când se afișează notele pentru elevii de clasa a VIII-a

Cine poate depune contestaţie la Evaluarea Naţională 2024

La Evaluarea Naţională 2024 pot depune contestaţii şi cei care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute, chiar dacă acestea par bune, la prima vedere, dar şi cei care se consideră nedreptăţiţi şi consideră că meritau note mai mari decât cele primite.

Cine poate depune cerere pentru recorectarea lucrării

În principiu vorbim despre posibilitatea ca părinţii elevilor care doresc să depună contestaţii ar urma să facă cereri în acest sens, în numele elevilor. Cererea trebuie semnată atât de elevul în cauză, cât şi de părintele sau reprezentantul său legal.

Citește și: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2024 – notele vor fi publicate miercuri pe edu.ro și afișate la avizierele școlilor

Trebuie precizat că, în momentul în care se depune o contestaţie, elevul şi părintele îşi asumă inclusiv posibilitatea ca nota primită să fie mai mică după soluţionarea contestaţiei. Autorităţile îi avertizează pe cei implicaţi că „nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă”.

Contestaţiile ar urma să fie soluţionate în intervalul 4-9 iulie 2024, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 9 iulie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5 Doar 74,4% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut obţinut medii mai mari sau egale cu 5, un procent mai mic față de cele din ultimii trei ani. Rezultatele publicate miercuri arată că elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea