FOTO | SUBIECTELE la ISTORIE la BAC 2024: Ce au avut de rezolvat elevii de liceu
FOTO | SUBIECTELE la ISTORIE la BAC 2024: Ce au avut de rezolvat elevii de liceu
Astăzi, absolvenții de liceu au susținut a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024. Elevii care au terminat un liceu cu profil uman vor da examen la Istorie.
În spațiul public au apărut imagini cu subiectele de la Istorie.
Potrivit imaginilor, la Subiectul III, elevii au de făcut un eseu despre România postbelică.
Examenul la Istorie din cadrul BAC 2024 a început la ora 09:00, iar candidații au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva.
Această probă este crucială pentru mulți candidați, reprezentând o parte semnificativă a evaluării lor finale.
Citește și: FOTO | Bacalaureat 2024: Subiecte la Matematică. Ce exerciții au avut de rezolvat elevii
Conform regulamentului, candidații trebuie să intre în sălile de examen până la ora 08:30, iar examenul începe la ora 09:00. Elevii au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva subiectele din broșura de examen. Este important de menționat că nimănui nu i se permite să părăsească sala mai devreme de ora 10:30, și este strict interzis să se ia broșura cu subiecte sau ciornele la plecare.
Pentru cei interesați să vadă subiectele, acestea vor fi publicate pe stirileprotv.ro imediat ce vor apărea în spațiul public. De asemenea, Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare după ora 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.
Prima sesiune a Bacalaureatului 2024 a început cu înscrierea candidaților în perioada 3-7 iunie. Cursurile pentru clasele terminale s-au încheiat pe 7 iunie, oferind elevilor timp pentru pregătirea intensivă.
Evaluarea competențelor s-a desfășurat între 17 și 27 iunie, incluzând probele de comunicare orală în limba română și maternă, competențele digitale și cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Probele scrise au loc la începutul lunii iulie:
· 1 iulie: Limba și literatura română
· 2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Istorie sau Matematică
· 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării
· 5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)
Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, urmate de perioada de contestații. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 12 iulie.
Pentru cei care nu reușesc să promoveze în prima sesiune sau doresc să-și îmbunătățească notele, există o a doua șansă în sesiunea de toamnă, care se desfășoară între 15 iulie și 30 august, cu probele scrise programate în perioada 19-22 august.
Reguli și restricții în sălile de examen
Bacalaureatul 2024 impune un set strict de reguli pentru evitarea eliminării din examen. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație. Calculatoarele și dicționarele sunt de asemenea interzise.
Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.
Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen. Consecințele sunt severe: candidații eliminați nu mai pot participa la probele următoare, sunt declarați „eliminați din examen”, iar notele obținute anterior nu sunt recunoscute în sesiunile viitoare. În plus, aceștia nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan