Rămâi conectat

Actualitate

Evaluare Națională 2024: Absolvenții clasei a VIII-a susțin ASTĂZI proba scrisă la Matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evaluare Națională 2024: Absolvenții clasei a VIII-a susțin ASTĂZI proba scrisă la Matematică

Absolvenții clasei a VIII-a susțin joi, 27 iunie 2024, proba scrisă la Matematică. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro. Examenul se va încheia vineri, 28 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Proba de examen începe la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2024: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

Durata de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen).

La proba de matematică, un răspuns corect de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului selectat/ încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în rubrica/ celula dedicată punctajului atribuit itemului, aflată lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

De asemenea, sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Conform calendarului examenului de Evaluare Națională 2024, primele rezultate vor fi publicate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari Meteorologii anunță temperaturi foarte crescute în continuare, iar în zilele ce vor urma temperatura va ajunge în unele zone și la 40 de grade Celsius, la umbră. Canicula și soarele nu afectează doar oamenii ci și animalele de companie. În aceste condiții, medicii veterinari susțin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea