Rămâi conectat

Curier Județean

Analize de laborator, decontate prin Casa de Sănătate, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Precizări pentru pacienți

Bera Larisa

Publicat

în

Analize de laborator, decontate prin Casa de Sănătate, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Precizări pentru pacienți

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vine în sprijinul pacienților cu un serviciu esențial și accesibil: analize de laborator gratuite, decontate prin Casa de Sănătate. Această inițiativă reprezintă un pas important în asigurarea accesului la servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii, indiferent de venituri.

Citește și: Reguli noi la ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: Maxim un aparținător la fiecare pacient. Prezentarea, cu cel mult 10 minute înainte de consultație

„Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia încurajează pacienții să-și efectueze analizele de rutină pentru menținerea sănătății și prevenirea evoluției problemelor de sănătate.

În ultima săptămână din luna iunie, la punctul de recoltare din cadrul ambulatoriului de specialitate al spitalului, se pot efectua analize fără programare prealabilă între orele 7.00 – 12.00. Aceste servicii sunt gratuite, pe baza biletelor de trimitere de la medicii de familie, fiind decontate prin Casa Națională de Sănătate.

Testele și examenele medicale regulate sunt foarte importante, deoarece acestea ajută la depistarea precoce a unor afecțiuni medicale și pot contribui la menținerea unei stări de sănătate optime. Prevenția este cheia pentru o viață sănătoasă, iar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este alături de pacienți în acest demers.

Probele de sânge sunt recoltate la punctul amenajat în cadrul ambulatoriului de specialitate, proaspăt renovat, modernizat și extins, iar analizele se realizează în cadrul laboratorului SJU Alba Iulia care deține aparatură nouă și performantă, dar și resursă umană foarte bine pregătită.

Astfel, încurajăm toți pacienții să-și monitorizeze periodic starea de sănătate și să ia măsuri preventive în timp util. Primul pas este prezentarea la medicul de familie, care va emite un bilet de trimitere cu analizele necesar a fi efectuate, în funcția de situația și istoricul fiecărui pacient. Acestea pot fi realizate la policlinica SJU Alba Iulia, iar rezultatele se primesc în aceeași zi, care vor fi ulterior interpretate tot de medicul de familie.”, au declarat reprezentanții spitalului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea