Rămâi conectat

Monden-Clubbing

21- 23 iunie | Difffusion 2024, primul festival digital din istoria municipiului Alba Iulia. PROGRAM

Bera Larisa

Publicat

în

21- 23 iunie | Difffusion 2024, primul festival digital din istoria municipiului Alba Iulia. PROGRAM

La Alba Iulia, va avea loc în perioada 21-23 iunie primul festival digital din istoria municipiului: difffusion. Evenimentul este semnul că la Alba Iulia s-a născut primul cluster din domeniul IT – AI3, au transmis organizatorii.

Festivalul va fi o fuziune digitală între speakeri și paneluri de excepție și experiențe artistice digitale inedite de pop culture și computing. Evenimentele vor avea loc atât în șanțurile cetății Vauban, cât și în incinta proaspăt restauratului Palat al Principilor Transilvaniei.

De asemenea, este prevăzută o vizită la Biblioteca Batthyaneum. „Speakerii vor aduce idei și explorări de profunzime în domenii precum inteligența artificială, securitate cibernetică, practici de cloud, urbanism și comunitate, business și growth, iar atelierele și panelurile vor adăuga pe lângă cele menționate și subiecte precum game development, practici de soft skills, artă digitală și multe altele. Instalațiile și evenimentele din zona de pop culture sau de leisure vor constitui, de asemenea, un pretext perfect pentru explorarea unui oraș care este dincolo de pitoresc ziua, și de-a dreptul uluitor noaptea.

Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu: Lupte și reconstituri istorice, dansuri antice, spectacol folcloric și concert Argatu. Meciul România-Belgia, proiectat pe ecranul festivalului

În premieră, DJ locali vor experimenta muzică din cod într-o încercare inedită în România de algorave, iar artiștii locali și nu numai vor expune lucrări și reinterpretări ale acelorași emoții prin prisma algoritmilor generative”, au transmis organizatorii.

Universitatea “1 Decembrie 1918” va organiza un hackathon, în program fiind inclusă și sesiunea de „pitching” (prezentări) cu investitori din domeniu IT.

PROGRAM

– 21 Iunie 2024: Deschiderea oficială și primul panou de discuții și primele ateliere și expoziții. Printre momentele de vârf se numără keynote-ul inaugural, care va face o călătorie în timp prin istoria IT-ului în Alba, urmat de ateliere și expoziții precum RetroIT, jocuri video vechi, Observator Astronomic Mobil, Pictură & AI.

– 22 Iunie 2024: Ziua centrală a festivalului aduce prezentări din domeniul Tech for Good, venture building și investiții, digitalizare și AI. Keynote-urile zilei vor pune accent pe inovația în domeniul Open Data, a urbanismului digital și impactul acestuia asupra comunităților locale dar și vor face o paralelă interesantă între conceptele de înțelegere și conștiință umană și emergența acestora în mașini. De asemenea, vor fi sesiuni dedicate dezvoltării abilităților personale și artei digitale, algorave și stand-up comedy și expozițiile care rămân deschise.

– 23 Iunie 2024: Ziua de închidere, cu un focus pe networking și colaborare. Keynote-ul final aduce prietenii AI3 pe scenă pentru un regal al colaborării între organizații cu scopul avansării obiectivelor comune. Ziua se va încheia cu „Farewell party”, un eveniment de neuitat plin de muzică și lumini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 28 IUNIE – 4 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 28 IUNIE – 4 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Exorcism / Exorcism: Mântuirea Avanpremiera Regia: Joshua John Miller Cu: Russell Crowe, Sam Worthington, Samantha Mathis, Adam Goldberg, David Hyde Pierce Gen Film: Thriller Durată: 98 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea