Rămâi conectat

Curier Județean

Un bărbat care a jefuit chilia unei măicuțe de la Mănăstirea Râmeț, condamnat la închisoare cu executare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat care a jefuit chilia unei măicuțe de la Mănăstirea Râmeț, condamnat la închisoare cu executare

Un bărbat recidivist care a furat bani din chilia unei măicuțe de la Mănăstirea Râmeț a fost condamnat la închisoare cu executare, Bărbatul (Nicolae C.) are la activ mai multe furturi, fiind condamnat în trecut și în alte dosare.

Faptul că este recidivist și că are o carieră infracțională bogată i-au adus o pedeapsă în regim de detenție, în acest dosar.

„La data de 3 martie 2024, în jurul orelor 12.00, inculpatul a pătruns, prin escaladarea unui geam, în interiorul unui corp de clădire din incinta Mănăstirii Râmeț și, ulterior, a pătruns în camera (chilia) persoanei vătămate iar dintr-un portmoneu aflat într-un dulap al camerei locuite de persoana vătămată, a sustras suma de 250 lei și 120 de euro”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Banii au fost recuperați înainte ca bărbatul să poată părăsi incinta mănăstirii. Pentru fapta sa, Nicolae C. a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu executare. Acesta a a venit, însoțit de un adolescent, din Vâlcea, pentru a cerși la mănăstirea Râmeț.

Citește și: Video| Mănăstirea Râmeţ-”Grădina raiului din Apuseni”, o oază de linişte, îmbogăţită cu evlavie şi rugăciune, VEGHEATĂ de culmile stâncoase ale Munţilor Trascăului

„Inculpatul a săvârșit infracțiunea anterior împlinirii termenului de reabilitare de 4 ani pentru pedeapsa de 3 ani închisoare, din a cărei executare a fost eliberat la termen la data de 11.12.2020. În privinţa gradului de pericol social al infracţiunii comise, raportat la împrejurările comiterii şi urmările cauzate, instanţa reţine că acesta este unul mediu.

În acest sens, instanţa are în vedere că inculpatul a acționat în incinta unei mănăstiri și modul de operare a fost unul complex, în condiţiile în care, în scopul însuşirii fără drept a bunurilor, inculpatul a acționat prin deschiderea unui geam amplasat în partea superioară a ușii de acces în clădire, după care a intrat în camera persoanei vătămate și a căutat sumele de bani în dulapul acesteia. În aceeaşi ordine de idei, sub aspectul urmărilor cauzate, instanţa reţine că prejudiciul cauzat persoanei vătămate este considerabil, aproximativ 850 lei”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Bărbatul are 42 de ani, a absolvit 8 clase, nu are loc de muncă și a fost condamnat, în repetate rânduri din anul 2006 până în anul 2018, pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

De altfel, acesta este judecat în stare de arest preventiv. Hotărârea din 14 iunie 2024 poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare Se închide complet circulația rutieră timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea. Șoferii pot folosi ruta ocolitoare pe la Războieni. Joi 18 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea