Rămâi conectat

Actualitate

Servicii medicale pentru terapia durerii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Servicii medicale pentru terapia durerii

Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății va fi modificată potrivit proiectului de lege adoptat în această săptămână în Camera Deputaților, urmând să fie introdus un nou drept al pacientului asigurat în sistemul medical de stat – acela de a primi servicii medicale pentru terapia durerii.

Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.

În cazul asiguraților care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se va face în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat și interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naționale de practică medicală, protocoalelor operaționale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice, respectiv în cadrul medicinei personalizate.

Citește și: Pacienții asigurați din România vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, decontate de stat. Proiectul de lege a fost adoptat

Până acum, în lege existau referiri la ”ameliorarea suferinței” pacienților, dar durerea era abordată în legislația doar privitor la anestezie și terapie intensive îngrijiri paliative. Există deja centre de terapie a durerii în mai multe țări, printre care și SUA, Italia sau Germania.

Proiectul de lege trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nu se mai alocă bani suplimentari pentru monitorizarea pacienților cu Covid-19

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu se mai alocă bani suplimentari pentru monitorizarea pacienților cu Covid-19 OUG nr. 66/2024, modifică, printre altele, un paragraf din OUG 44/2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, astfel încât este eliminată referirea la suplimentarea sumelor alocate investigațiilor paraclinice efectuate în regim ambulatoriu necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea