Rămâi conectat

Actualitate

Modificare importantă la cărțile de identitate: Anunțul făcut de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Modificare importantă la cărțile de identitate: Anunțul făcut de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a adus vești importante joi, 30 mai. El a anunțat că, începând cu acest an, site-urile web ale 1.000 de primării și consilii județene vor fi adaptate sau reconstruite conform unui format standardizat la nivel național. Acest proiect va fi coordonat de Ministerul Cercetării, Dezvoltării și Digitalizării și a fost aprobat de guvern.

Potrivit acestuia, se alocă 50 de milioane de lei primăriilor de comune, orașe, municipii și consiliilor județene.

„În clipa în care noi vorbim despre transformarea digitală a României avem profilate instrumente foarte clare (…) despre finanțarea acestei tranziții pentru sectorul guvernamental. În același timp, pentru a avea o viziune complementară și exhaustivă am luat în calcul și modul în care vom putea să aducem și administrația publică locală, și aici mă refer la primării de comune, orașe, municipii și consilii județene, pe același limbaj comun cu limbajul Guvernului României și cu principiile de cloud guvernamental tocmai pentru a asigura această interoperabilitate a bazelor de date, a serviciilor publice pe care le oferă astăzi statul român.

Citește și: Taxele judiciare de timbru pentru divorț și partaj, reduse: Care sunt situațiile menționate în lege

Din acest punct de vedere, doar pentru anul 2024 avem alocați 50 de milioane de lei pentru a asigura servicii pentru 1.000 de primării și consilii județene din România, iar, pentru anul 2025, în funcție de solicitări, vom putea să mergem până la 200 de milioane de lei”, a declarat Ivan, într-o conferință de presă.

Mai multe site-uri vor fi reconstruite

Ministrul Bogdan Ivan a mai declarat, astăzi, că, se vor interconecta platformele actuale ale primăriilor cu platforme de plăți electronice, precum ghișeul.ro, astfel, site-urile urmează să fie adaptate sau reconstruite.

,,În primul rând vom interconecta platformele actuale ale primăriilor cu platformele de plăți electronice, de exemplu ghiseul.ro, vom adapta sau vom reconstrui site-urile fiecărei primării pe un format standardizat național, vom achiziționa soluții de securitate cibernetică, care reprezintă un must-have în anul 2024, și, în același timp, ne vom asigura de interoperabilitatea structurii IT atât la nivel județean, cât și la nivel național, și vom veni ca un suport foarte practic pentru autoritățile locale atunci când vorbim despre un standard în ceea ce privește solicitările pentru serviciile publice.

Dacă astăzi ai de trimis o cerere pentru o primărie pentru eliberarea unui document, e nevoie să downloadezi un PDF, să- completezi, să semnezi și să-l încarci înapoi. Ei bine, vom trece într-un format standard în care vom avea câmpuri în care oamenii își vor trece datele fără a fi nevoiți să descarce un document, să-l printeze, să semneze și să-l încarce în această platformă”, a precizat ministrul Bogdan Ivan la finalul ședinței de guvern de joi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea