Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Veta Biriș, triplă aniversare în emisiunea „Petrecere… cu cântec!”. Îndrăgita artistă a sărbătorit 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veta Biriș, triplă aniversare în emisiunea „Petrecere… cu cântec!”. Îndrăgita artistă a sărbătorit 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română

Emisiunea extraordinară difuzată pe TVR 1 „Petrecere… cu cântec!” a avut-o ca invitat de onoare pe tezaurul cântecului popular din Alba și una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară din România, Veta Biriș, într-o triplă aniversare, 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română”.

Emisiunea Iulianei Tudor a 𝗈𝗆𝖺𝗀𝗂at duminică, 19 mai 2024, 𝗏𝗂𝖺𝗍̧𝖺 𝗌̧𝗂 𝖼𝖺𝗋𝗂𝖾𝗋𝖺 Vetei Biriș, doamna muzicii populare din Alba, 𝗂̂𝗆𝗉𝗋𝖾𝗎𝗇𝖺̆ 𝖼𝗎 𝖬𝖺𝗋𝗂𝖺𝗇𝖺 𝖠𝗇𝗀𝗁𝖾𝗅, 𝖭𝗂𝖼𝗎𝗅𝗂𝗇𝖺 𝖲𝗍𝗈𝗂𝖼𝖺𝗇, 𝖨𝗅𝗂𝖾 𝖬𝖾𝖽𝗋𝖾𝖺, 𝖺𝗅𝖺̆𝗍𝗎𝗋𝗂 𝖽𝖾 𝖠𝗇𝗌𝖺𝗆𝖻𝗅𝗎𝗅 𝖥𝗈𝗅𝖼𝗅𝗈𝗋𝗂𝖼 𝖺𝗅 𝖩𝗎𝖽𝖾𝗍̗𝗎𝗅𝗎𝗂 𝖠𝗅𝖻𝖺 𝖽𝗂𝗋𝗂𝗃𝖺𝗍 𝖼𝗎 𝗆𝖺̆𝗂𝖾𝗌𝗍𝗋𝗂𝖾 𝖽𝖾 𝖠𝗅𝖾𝗑𝖺𝗇𝖽𝗋𝗎 𝖯𝖺𝗅, 𝗉𝗋𝖾𝖼𝗎𝗆 𝗌̧𝗂 𝖼𝗎 𝗋𝖾𝗉𝗋𝖾𝗓𝖾𝗇𝗍𝖺𝗇𝗍̧𝗂 𝖺𝗂 𝗍𝗂𝗇𝖾𝗋𝖾𝗂 𝗀𝖾𝗇𝖾𝗋𝖺𝗍̗𝗂𝗂 𝖽𝖾 𝗂𝗇𝗍𝖾𝗋𝗉𝗋𝖾𝗍̧𝗂.

Citește și: Veta Biriș, doamna muzicii populare din Alba, își aniversează ziua de naștere: Celebra interpretă împlinește 74 de ani

Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, au fost protagoniştii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR, Iuliana Tudor, ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1. Cea de-a şasea ediţie, care a fost difuzată pe 19 mai, de la ora 21.00, a aniversat-o pe Veta Biriş. Anul acesta, îndrăgita solistă are, după cum dezvăluie şi gazda emisiunii, trei motive de sărbătorit: 75 de ani de viață, 55 de ani de activitate artistică și 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română.

Artistei i-au fost alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Anghel, Niculina Stoican şi Ilie Medrea, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații, laureați ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Ina Todoran, Maria Chivu şi Cătălina Rotaru.

În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice au fost asigurate de Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Nu au lipsit imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Vetei Biriş, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize…

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. „Petrecere… cu cântec!” este un proiect menit să readucă în prim plan muzica populară românească și artiştii extraordinari ai folclorului nostru. Muzica interpretată live, surprizele şi emoţiile autentice ale participanţilor sunt ingrediente ce ne asigură că merită să ne petrecem serile de duminică în faţa micului ecran.

„𝐸𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑡𝑎̆ 𝑠𝑢𝑏 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑟𝑖, 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑎𝑡𝑚𝑜𝑠𝑓𝑒𝑟𝑎̆ 𝑐𝑎𝑙𝑑𝑎̆, 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖𝑛𝑑 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑎𝑔𝑜𝑛𝑖𝑠𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑙𝑎𝑟𝑔𝑢𝑙 𝑠𝑎̆𝑢 𝑠̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑎̆𝑟𝑏𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒”, explică Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului. „Petrecere… cu cântec!” începe în fiecare duminică seară, de la ora 21.00, la TVR1.

Emisiunea este organizată și realizată de Televiziunea Română și Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea