Rămâi conectat

Actualitate

Norme de poluare Euro 7 începând din anul 2025

Unirea Ziarul

Publicat

în

Norme de poluare Euro 7 începând din anul 2025

Europa va introduce norme de poluare Euro 7 începând din anul 2025, conform noului regulament adoptat de Consiliul Uniunii Europene (CUE). Acest standard va lua în considerare, pentru prima dată, și particulele provenite de la frâne și pneuri, nu doar cele din gazele de eșapament.

Totuși, Euro 7 menține limitele de emisii și condițiile de testare pentru mașinile mici ale Euro 6, dar le reduce și le modifică pe cele pentru vehiculele grele. Producătorii de vehicule vor trebui să se conformeze noilor norme, dar adoptarea acestora nu va limita comercializarea vehiculelor deja aflate în circulație, chiar dacă acestea nu sunt conforme standardelor de poluare Euro 7.

În ceea ce privește autoturismele private și furgonetele, normele de testare vor fi aproximativ similare standardului Euro 6. În plus, normele Euro 7 vor conține prevederi speciale referitoare la autobuzele urbane pentru a asigura atingerea obiectivului propus în cadrul Uniunii Europene pentru anul 2030, adică emisii zero pentru acest tip de vehicule.

Conform politicii ”verzi” promovate de Consiliu, mașinile și furgonetele cu motoare cu ardere internă vor rămâne disponibile pe piață până în 2035, iar camioanele, autobuzele și alte vehicule grele vor continua să fie produse după această dată.

După publicarea documentului în Jurnalul Oficial al Uniunii europene, măsurile cuprinse în acesta se vor aplica etapizat.

Astfel, datele de aplicare a regulamentului vor depinde de tipul de vehicul: 30 de luni pentru noile tipuri de autoturisme și camionete și 42 de luni pentru autoturismele și camionetele noi; 48 de luni pentru noile tipuri de autobuze, camioane și remorci și 60 de luni pentru autobuzele, camioanele și remorcile noi; 30 de luni pentru noile sisteme, componente sau unități tehnice separate care urmează să fie montate la autoturisme și camionete; 48 de luni pentru cele care urmează să fie montate la autobuze, camioane și remorci.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea