Medicamente mult mai scumpe pentru români : Procentul de creștere s-a mărit cu peste 20%
Medicamente mult mai scumpe pentru români : Procentul de creștere s-a mărit cu peste 20%
Medicamentele rămân printre cele mai afectate produse de inflație, care cu toate că a scăzut cu 6.6% în lun martie, continuă să afecteze oamenii care au nevoie constantă de medicamente.
Potrivit specialiștilor, în timp ce prețurile la alimente rămân relativ constante și uneori chiar scad, medicamentele și serviciile medicale se numără printre produsele și serviciile cu cele mai mari creșteri de prețuri.
Analiștii sunt optimiști cu privire la o îmbunătățire a situației până la finalul anului, însă nu există informații concrete în acest sens. Datele statistice arată că medicamentele sunt acum cu 23% mai scumpe față de anul trecut.
De obicei, pensionarii se numără printre cei cu venituri reduse, iar creșterea prețurilor la medicamente îi afectează în mod deosebit. Mulți dintre ei nu își pot permite toate medicamentele necesare sau nu le pot lua în doza adecvată.
În ceea ce privește investigațiile medicale, plătim acum cu aproximativ 15% mai mult față de luna martie a anului trecut.
Economiștii prevăd că inflația ar trebui să continue să scadă în viitor. În februarie, rata inflației era de 7,2%, iar în martie a scăzut la 6,6%. Cu toate acestea, țara noastră se confruntă cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană de două luni consecutive.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan