Rămâi conectat

Actualitate

Medicii și asistentele ar putea primi salarii mai mari cu 20% în 2024. Când vor avea loc noi discuții la Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicii și asistentele ar putea primi salarii mai mari cu 20% în 2024. Când vor avea loc noi discuții la Guvern

Personalul din sistemul medical ar putea beneficia de o creștere salarială de 20% în anul 2024, anunță vicepreședintele Sanitas Iulian Pope. Potrivit acestuia, principala doleanță a sindicatului a fost majorarea cu 20%, în anul 2024, pentru lucrătorii din sistemul sanitar.

Iulian Pope a mai precizat că vor mai fi întâlniri pe ceea ce înseamnă cifre, existând încă pe listă, întâlnirile la nivelul Guvernului. De precizat este că reprezentantul Sanitas a subliniat faptul că Guvernul a acceptat că în 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creștere a salariului cu 20 %.

Executivul confirmă anunțul sindicaliștilor

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o rundă de negocieri cu o delegație de reprezentanți ai Federației Sanitas, la care au participat viceprim-ministrul Marian Neacșu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila și Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Discuțiile au vizat cele două paliere ale revendicărilor comunicate de Sanitas, referitor la necesarul de posturi în unitățile sanitare și salarizarea personalului sistemul de sănătate.

În urma discuțiilor de joi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, cu prioritate în spitalele universitare și în cele județene, care sunt cele mai aglomerate. Această evaluare va figura pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare și la care vor fi invitați manageri de spitale și ai centrelor spitalicești județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanții ministerelor cu atribuții în această direcție.

Referitor la revendicările salariale, s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a acestui an.

Protest în fața Ministerului Muncii

Sindicaliștii de la Sanitas au protestat joi în fața sediului Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor cu cel puțin 20%. În funcție de propunerea făcută de premier, se va decide dacă va mai avea loc pichetarea programată în cursul săptămânii viitoare la Ministerul Sănătății și se vor continua spre greva generală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea