Clădire administrativă pentru cimitirul din Colțești, comuna Rimetea: A fost solicitat aviz din partea APM Alba
Clădire administrativă pentru cimitirul din Colțești, comuna Rimetea: A fost solicitat aviz din partea APM Alba
Primăria comunei Rimetea a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Construire clădire administrativă pentru deservire cimitir sat Colțești, comuna Rimetea”.
Primăria comunei Rimetea doreşte construirea unei cladiri administraive care sa deserveasca cimitirul existent.
Cladirea va avea regim de inaltime parter si va beneficia de un spatiu de depozitare in care se vor depozita uneltele necesare ingrijirii cimitirului, un birou pentru administrator si o sala multifunctionala prevazuta pentru sedinte/consilii privind administrarea cimitirului.
Se preconizează ca întregul proiect să se deruleze pe o perioadă de aproximativ 12 luni din momentul inceperii lucrarilor de construire, iar valoarea investiţiei este estimată la aproximativ 500.000 RON.
Constructia propusa va avea forma literei “L” in plan, sistemul constructiv va fi compus din elemente de beton : grinzi, stalpi, ziduri de beton armat pentru sustinerea terenului unde este cazul si zidarie de caramida.
Finisajele vor fi adaptate la specificul local: invelitoare din tigla ceramica, tenuciala alba, caramida aparenta si tamplarii de culoarea verde la exterior.
Finisajele interioare la tavane si pereti vor fi vopsele lavabile de culoare alba, faianta si gresie antiderapanta pentru incaperile P04-Depozitare si P05-Grup sanitar.
Pentru zona acoperita de intrare se va folosi gresie antiderapanta de exterior, rezistenta la inghet si intemperii iar pentru restul zonelor interioare se va folosi gresie antiderapanta de interior.
Cladirea propusa se va racorda la utilitatile existente in zona iar canalizarea se va face in regim propriu prin intermediul unei fose septice ecologice.
Amplasamentul se va amenaja si terasa in timpul lucrarilor de executie, fiind un teren cu panta mare, acesta se va consolida in timpul lucrarilor si se va amenaja astfel incat apele pluviale sa fie captate corect intrucat investitia sa nu fie afectata si de asemenea, cadrul natural sa nu fie afectat prin realizarea ei.
Avand deschidere spre doua drumuri satesti, amplasarea pe parcela a obiectivului s-a facut cat mai aproape de acestea si de asemenea, accesul pietonal in cladire se va face din drumul satesc de pe latura nord-estica a amplasamentului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918