Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut o serie de precizări privind facturile românilor la energie pe care urmează să le plătească în această iarnă.

Ministrul Burduja a afirmat că este un subiect foarte important compensarea și plafonarea prețului la energie.

Oficialul a amintit că: ”La începutul crizei Guvernul a reacționat și a venit cu schema de compensare și plafonare pentru clienții casnici și non casnici, prin mai multe OUG-uri”.

Șeful de la Energie a mai precizat că: ”Doresc o stabilitate a sistemului. Să ne amintim că la începutul crizei veneau unele facturi de zeci de mii de lei, la acest lucru mă refer când spun că este necesară stabilitatea. Anul acesta, o spun răspicat, nu se pune problema modificării schemei de compensare / plafonare”.

Sebastian Burduja a amintit că această prevedere legală legată de compensarea și plafonarea prețurilor la energie este, de altfel, în vigoare până în martie 2025.

Pe de altă parte, oficialul a admis că există o recomandare din partea Comisiei Europene pentru fazarea acestor compensări, recomandare care a fost făcută în urmă cu câteva luni, nu numai României, ci și celorlalte state din blocul comunitar. Acest lucru, a explicat Burduja, ar însemna o reducerea a schemei și o țintire mai atentă către consumatorii vulnerabili.

Ministrul a arătat că în jur de 5 milioane de gospodării au plătit factura lunara în medie de 40 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă.

Burduja a mai adăugat că: ”Românii pot sta liniștiți, nu vom umbla la aceste scheme de ajutor”, a afirmat ministrul care a continuat spunând că: ”Dacă va veni Comisia în primăvara anului viitor și ne va impune o ajustare, avem argumentul războiului din Ucraina, avem argumentul unui an socio-politic tensionat în România, iar eliminarea acestei scheme va avea un impact foarte dur. Vorbim despre creșterea substanțială a prețurilor”, a mai adăugat oficialul.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri, 27 septembrie 2024, o avertizare cod galben de inundații, valabilă în intervalul 28.09.2024 ora 18:00 – 30.09.2024 ora 24:00, pe mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea