Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut o serie de precizări privind facturile românilor la energie pe care urmează să le plătească în această iarnă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Burduja a afirmat că este un subiect foarte important compensarea și plafonarea prețului la energie.

Oficialul a amintit că: ”La începutul crizei Guvernul a reacționat și a venit cu schema de compensare și plafonare pentru clienții casnici și non casnici, prin mai multe OUG-uri”.

Șeful de la Energie a mai precizat că: ”Doresc o stabilitate a sistemului. Să ne amintim că la începutul crizei veneau unele facturi de zeci de mii de lei, la acest lucru mă refer când spun că este necesară stabilitatea. Anul acesta, o spun răspicat, nu se pune problema modificării schemei de compensare / plafonare”.

Sebastian Burduja a amintit că această prevedere legală legată de compensarea și plafonarea prețurilor la energie este, de altfel, în vigoare până în martie 2025.

Pe de altă parte, oficialul a admis că există o recomandare din partea Comisiei Europene pentru fazarea acestor compensări, recomandare care a fost făcută în urmă cu câteva luni, nu numai României, ci și celorlalte state din blocul comunitar. Acest lucru, a explicat Burduja, ar însemna o reducerea a schemei și o țintire mai atentă către consumatorii vulnerabili.

Ministrul a arătat că în jur de 5 milioane de gospodării au plătit factura lunara în medie de 40 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă.

Burduja a mai adăugat că: ”Românii pot sta liniștiți, nu vom umbla la aceste scheme de ajutor”, a afirmat ministrul care a continuat spunând că: ”Dacă va veni Comisia în primăvara anului viitor și ne va impune o ajustare, avem argumentul războiului din Ucraina, avem argumentul unui an socio-politic tensionat în România, iar eliminarea acestei scheme va avea un impact foarte dur. Vorbim despre creșterea substanțială a prețurilor”, a mai adăugat oficialul.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Conform prognozei anunţate vineri, în săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile se vor situa sub cele obişnuite în acest interval. Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024 Valorile termice vor fi apropiate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea