Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”
Ministrul Economiei, despre facturile la energie ale românilor: „Nu se pune problema modificării schemei de compensare”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut o serie de precizări privind facturile românilor la energie pe care urmează să le plătească în această iarnă.
Ministrul Burduja a afirmat că este un subiect foarte important compensarea și plafonarea prețului la energie.
Oficialul a amintit că: ”La începutul crizei Guvernul a reacționat și a venit cu schema de compensare și plafonare pentru clienții casnici și non casnici, prin mai multe OUG-uri”.
Șeful de la Energie a mai precizat că: ”Doresc o stabilitate a sistemului. Să ne amintim că la începutul crizei veneau unele facturi de zeci de mii de lei, la acest lucru mă refer când spun că este necesară stabilitatea. Anul acesta, o spun răspicat, nu se pune problema modificării schemei de compensare / plafonare”.
Sebastian Burduja a amintit că această prevedere legală legată de compensarea și plafonarea prețurilor la energie este, de altfel, în vigoare până în martie 2025.
Pe de altă parte, oficialul a admis că există o recomandare din partea Comisiei Europene pentru fazarea acestor compensări, recomandare care a fost făcută în urmă cu câteva luni, nu numai României, ci și celorlalte state din blocul comunitar. Acest lucru, a explicat Burduja, ar însemna o reducerea a schemei și o țintire mai atentă către consumatorii vulnerabili.
Ministrul a arătat că în jur de 5 milioane de gospodării au plătit factura lunara în medie de 40 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă.
Burduja a mai adăugat că: ”Românii pot sta liniștiți, nu vom umbla la aceste scheme de ajutor”, a afirmat ministrul care a continuat spunând că: ”Dacă va veni Comisia în primăvara anului viitor și ne va impune o ajustare, avem argumentul războiului din Ucraina, avem argumentul unui an socio-politic tensionat în România, iar eliminarea acestei scheme va avea un impact foarte dur. Vorbim despre creșterea substanțială a prețurilor”, a mai adăugat oficialul.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament Un nou tip de concediu ar putea să apară în România. Părinții de gemeni sau multipleți ar putea beneficia de un concediu simultan de șase luni pentru creșterea nou-născuților, conform unei propuneri legislative recente depuse în Parlament. Mai […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente