Rămâi conectat

Actualitate

Accize pentru sucurile cu zahăr, scumpirea alcoolului și tutunului, taxă de 70% pe veniturile nedeclarate: Guvernul pregătește noi măsuri fiscsale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accize pentru sucurile cu zahăr, scumpirea alcoolului și tutunului, taxă de 70% pe veniturile nedeclarate: Guvernul pregătește noi măsuri fiscsale

Guvernul pregătește o serie de noi măsuri fiscale menite să aducă mai mulți bani la buget, cum ar fi introducerea unei accize pentru sucurile cu zahăr, scumpirea accelerată a tutunului și alcoolului și impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

Guvernul vrea să introducă un impozit de 10% pe veniturile din dobânzi la titlurile de stat sau emise de autoritățile locale, în timp ce pentru veniturile a căror sursă nu a putut fi identificată impozitul urcă de la 16% cât este în prezent la 70%, se arată într-un draft de hotărâre publicat de Profit.

De asemenea, scutirea de impozit pe venit se va aplica pentru IT-iști doar în limita unui salariu de 10.000 lei, dar autoritățile propun în schimb scutirea de contribuția la Pilonul II de pensii.

Totodată, pentru contribuția la sănătate a persoanelor cu activități independente apare și plafonul de 60.000 de euro, peste care persoana respectivă va mai plăti ceva în plus.

O sticlă de suc se va scumpi cu cel puțin 1 leu

Pe de altă parte, statul vrea să impoziteze cu 16% din profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri, marile companii, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an.

O măsură importantă o reprezintă și introducerea accizei pentru băuturile cu conținut ridicat de zahăr.

Aceasta ar urma să se aplice de la 1 octombrie și ar fi 40 de lei/hectolitru (40 de bani pe litru) pentru 5-8 g de zahăr/100 ml și de 60 de lei/hectolitru (60 de bani pe litru) pentru peste 8 g zahăr/100 ml. În consecință, prețul unei sticle de 2 litri de băutură carbogazoasă ar crește cu peste 1 leu.

În fine, Guvernul vizează și o accelerare a majorării accizelor la tutun și băuturi alcoolice.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB În această circumstanță, în care datoria depășește jumătate din valoarea PIB-ului, Guvernul trebuie să ia anumite măsuri. Datoria guvernamentală a crescut în aprilie 2024 până la 852,816 miliarde lei (52,1% din PIB), de la 845,098 miliarde de lei (51,6% din PIB) în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea