Peste 2.3 milioane de lei pentru servicii de management și supervizare la mega investiția de la SJU Alba Iulia. Clădire nouă cu heliport pentru secțiile de oncologie și cardiologie
Peste 2.3 milioane de lei pentru servicii de management și supervizare la mega investiția de la SJU Alba Iulia. Clădire nouă cu heliport pentru secțiile de oncologie și cardiologie
Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de management de proiect și supervizare a contractului de proiectare și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiție “Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională”.
Valoarea totală estimată a investiției este 2.301.360 lei, fără TVA.
Se va executa o clădire în care vor fi amenajate spațiile , funcţiunile și fluxurile pentru spitalizare continuă, de zi și ambulatoriu pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, cardiologie intervențională și heliport. Investiţia își propune să contribuie la soluţionarea problemei pacienţilor din oraşul Alba lulia și din judeţul Alba diagnosticaţi cu afecţiuni a căror ameliorare sau rezolvare necesită acces la dotări și aparatură performantă.
Astfel, se va executa o clădire în care vor fi amenajate spațiile , funcţiunile și fluxurile pentru spitalizare continuă, de zi și ambulatoriu pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, cardiologie intervențională și heliport. Investiţia își propune să contribuie la soluţionarea problemei pacienţilor din oraşul Alba lulia și din judeţul Alba diagnosticaţi cu afecţiuni a căror ameliorare sau rezolvare necesită acces la dotări și aparatură performantă .
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– Spitalizare continuă cu o capacitate de 90 de paturi alcătuită din:
– Secţie de oncologie medicală cu o capacitate de 30 de paturi;
– Compartiment radioterapie cu o capacitate de 25 de paturi;
– Compartiment îngrijiri paliative cu o capacitate de 25 de paturi,
– Compartiment de hematologie cu o capacitate de 10 de paturi.
– Spitalizare de zi – chimioterapie cu o capacitate de 9 paturi și 22 de scaune;
– Ambulator cu 4 cabinete de consultaţii și 4 săli de tratament, registratură și spații aferente;
– Compartiment de cardiologie intervențională dotată cu angiograf
– Compartiment radioterapie dotat cu două acceleratoare liniare pentru tratament și un simulator C.T.;
– Adăpost de protecţie civilă;
– Heliport
– Spații tehnice
– Asigurarea dotărilor tehnico-edilitare.
Unitatea de cardiologie intervenţională care va fi dotată cu un angiograf are ca scop intervenţia și recuperarea rapidă a pacienţilor şi, în special după angiografia coronariană şi procedurile de stentare, revenirea rapidă a pacientului la activităţile zilnice. Toate angiografiile coronariene şi procedurile de stentare coronariană sunt efectuate folosind artere radiale (aflate la încheieturile mâinii).
Servicii medicale care vor fi oferite în cadrul unităţii de cardiologie intervenţională:
• Angiografie şi cateterizare cardiacă de diagnoză
• Angioplastie (PTCA) şi stentare coronariană
• Aterectomie direcţionala/ rotaţională
• Măsurători ale rezervei de flux fracţional şi ale presiunii coronariene (FFR)
• Ultrasonografie intravasculară (IVUS)
• Valvuloplastia cu balonizare mitrală percutanată
• Ablaţia septală percutanată cu alcool
• închidere ASD / PFO percutanată
Realizarea compartimentului de cardiologie interventional are în vedere creşterea calității actului medical cu efecte positive finale asupra identificării rapide și ameliorării problemelor de sanitate ale pacienţilor cu boli cardiovasculare. Urmarea ar fi scăderea semnificativă a incidentelor bolilor cardiovasculare în rândul polupatiei judeţului Alba, reducându-se implicit și numărul deceselor provocate de aceste afecţiuni.
Unitatea de radioterapie are că obiectiv asigurarea accesului bolnavilor cu tumori la tratament sigur și eficient, în timp util. Radioterapia modernă se diferenţiază de tehnicile anterioare de radioterapie prin precizia ridicată a iradierii şi prin reducerea substanţială a timpului de tratament.
Radioterapia acţionează asupra celulelor canceroase pe două căi:
– Directă – distruge în mod direct celulă canceroasă
– Indirectă – produce modificări la nivelul metabolismului celulei canceroase, modificări care vor conduce la moartea acesteia. Datorită preciziei şi eficienţei asupra tumorii canceroase, peste 60% din cazurile de cancer din Europa sunt tratate prin radioterapie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO VIDEO | Bontea Adelina și Cornea Alexandru, Miss și Mister, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia 2024
FOTO VIDEO | Bontea Adelina și Cornea Alexandru, Miss și Mister, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia 2024 Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia, eveniment mult așteptat de toată lumea, s-a desfășurat anul acesta în data de 13 decembrie la Casa de Cultură a Studenților din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 5 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului