Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Ce ACTE trebuie să ai în mașină când pleci la drum. Ce riscă șoferii care nu le au

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Ce ACTE trebuie să ai în mașină când pleci la drum. Ce riscă șoferii care nu le au

Legislația rutieră din România stabilește ce acte sunt obligați șoferii să aibă în mașină de fiecare dată când pleacă la drum, iar dacă le-au uitat sau nu vor să le prezinte Poliției în cazul unui control, riscă până la 8 puncte de amendă.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Oricare conducător auto care se deplasează pe drumurile publice din România poate fi oprit în orice moment de către polițiști.

Aceasta se poate întâmpla fie în scopul unui control de rutină, fie ca urmare a încălcării legii.

În momentul în care este oprit pe marginea drumului, șoferului i se solicită, în primul rând, să prezinte documentele necesare.

Documente esențiale pe care trebuie să le ai în mașină

Permisul de conducere reprezintă cel mai crucial document pe care trebuie să-l păstrezi mereu la tine atunci când te afli la volanul unui vehicul. Acesta confirmă că ai trecut testele necesare și deții aptitudinile necesare pentru a conduce pe drumurile publice. De asemenea, permisul de conducere indică categoria de vehicul pe care ai dreptul să îl conduci, cum ar fi motocicletă, autoturism, camion, autobuz etc.

Certificatul de înmatriculare al vehiculului, cunoscut în mod obișnuit ca talon auto, reprezintă un alt document vital. Acesta este solicitat în mod constant de autorități pentru a verifica proprietarul vehiculului. Detalii importante precum seria de șasiu, motorul și greutatea maximă admisă sunt consemnate în talon.

Asigurarea auto obligatorie, cunoscută sub denumirea de RCA (Răspundere Civilă Auto), reprezintă al treilea document pe care trebuie să-l ai la tine când ești oprit de poliție sau în alte situații. În caz de accident, vei fi solicitat să furnizezi informații referitoare la asigurare. De asemenea, este posibil să prezinți acest document în format electronic, pe telefonul mobil.

Actul de identitate (buletinul) este de asemenea cerut șoferilor pentru a confirma informațiile personale înscrise în documentele de conducere, în talon și în asigurare. Legea stipulează că toate persoanele sunt obligate să dețină și să furnizeze actul de identitate atunci când este solicitat de către autorități.

În cazul în care șoferul nu are asupra sa sau refuză să prezinte permisul de conducere, conform Codului Rutier, poate fi sancționat cu amendă de până la 8 puncte, echivalentul a 1.160 de lei, scrie promotor.ro.

Sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea