Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Șofer recidivist din Alba, pedeapsă blândă pentru patru infracțiuni rutiere: Nemulțumit, a făcut recurs

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Șofer recidivist din Alba, pedeapsă blândă pentru patru infracțiuni rutiere: Nemulțumit, a făcut recurs

Un șofer din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud pentru patru infracțiuni rutiere în același dosar. Judecătorul de la instanța de fond a fost indulgent și i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare. Șoferul condamnat nu a fost, însă, mulțumit de decizie și a depus recurs.

Potrivit rechizitoriului, în 11 iunie 2021, C. L. a condus un autovehicul pe DN1, pe direcția Teiuș – Aiud, fiind surprins în flagrant în condițiile în care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile public. A doua zi, în 12 iunie 2021, bărbatul condus un autovehicul pe o stradă din Teiuș, tot fără permis de conducere.

În 2 iulie 2021, bărbatul a mai comis o infracțiune similară, conducând o mașină pe un drum comunal din oraș. În 14 iulie 2021, a fost susprins de polițiștii rutieri conducând o motocicletă cu număr de înmatriculare din Italia, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.
6 luni de închisoare pentru fiecare faptă

Bărbatul a primit câte 6 luni de închisoare pentru fiecare dintre cele patru fapte. De asemenea, instanța a anulat amânarea aplicării unei pedepsei de 9 luni închisoare la caree a fost condamnat în 2022. „Va aplica inculpatului pedeapsa de 9 luni închisoare, sporită la 1 an şi 5 luni închisoare (prin adăugarea a 1/3 din totalul celorlalte pedepse). În temeiul art. 91 C. pen., va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 5 luni de închisoare, pe o durată de 2 ani”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Judecătorul a susținut că „faptele inculpatului prezintă un grad concret sporit de periculozitate dedus, în special, din alegerea de a ignora cu desăvârşire legislaţia rutieră care reglementează suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”.

„Inculpatul a comis trei infracţiuni prevăzute mai înainte de a fi condamnat definitiv pentru vreuna dintre acestea. Referitor la atitudinea pe care inculpatul a avut-o faţă de faptele săvârşite, acesta nu a putut fi găsit şi audiat în faza de urmărire penală, fără a exista indicii că ar intenţiona să se sustragă de la urmărire penală/judecată, însă, a recunoscut faptele în faţa instanţei, contribuind astfel la soluţionarea cu celeritate a cauzei”, se mai precizează în hotărârea instanței.

Bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 60 de zile în cadrul Primăriei Teiuș sau a Primăriei Stremţ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba „Profesorul este un modelator de caractere prin exemplul său și prin dragostea necondiționată pe care o arată elevilor săi. Este și actor, și magician, iar clasa este scena lui!” *În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea