Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: România, cu albaiulianca Alexandra Bobar în lot, locul 7 la baschet feminin la Jocurile Francofone

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reprezentativa de baschet feminin a României a terminat pe locul 7 la a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei disputate la Kinshasa (Republica Democratică Congo), din lotul tricolor făcând parte și Alexandra Bobar, sportiva din Cetatea Marii Uniri.

Ajunse în lupta pentru locurile 5-8, “acvilele” au pierdut, surprinzător, primul meci, 53-56 cu echipa țării gazdă (pe care au învins-o în grupă cu 73-65), în acest duel Bobar marcând 10 puncte. A urmat disputa cu Congo, adjudecată cu scorul de 64-38 (albaiulianca a înscris 8 puncte), victorie similară cu poziția a 7-a în ierarhie. După acest rezultat, bilantul nationalei noastre la Kinshasa este 3 victorii și 3 înfrângeri.

Albaiulianca (foto, rândul de sus, a treia de la stânga la dreapta; nr. 8) a fost legitimată în ultimul sezon la Agronomia București, poate evolua pe pozițiile 4-5, iar în luna mai a participat la Cupa României 3×3 cu CS Vâlcea (locul 4). Alexandra a început baschetul împreună cu sora sa la Școala “Vasile Goldiș” Alba Iulia (profesori Mihai Pușcaș și Dorinel Ispas), iar în clasa a IX-a a trecut la LPS Alba Iulia, sub comanda regretatului Nicușor Marcu, având-o colegă de generație pe Andreea Fleșer. De la CSU Alba Iulia (unde a evoluat în 2015/2016) a plecat la CSM Târgu Mureș, BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, CS Universitatea Cluj-Napoca și Agronomia București (din 2021).

Tot la Jocurile Francofoniei 2023 alți doi sportivi albaiulieni, Mihaela Blaga (marș, CS Unirea Alba Iulia) și Alexandru Sibișan (judo, CS Unirea Alba Iulia/ CSM Pitești), au cucerit medaliile de aur în probele individuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea