Rămâi conectat

Sport

FOTO: Teodora Damian, debut excelent la FOTE cu reprezentativa României! Talentata handbalistă din Războieni-Cetate, principala marcatoare a „tricolorelor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Debut excelent pentru reprezentativa de handbal feminin a României la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), Teodora Damian, talentata handbalistă din Războieni-Cetate fiind printre cele mai bune jucătoare ale reprezentativei noastre.

UPDATE: România a învins Norvegia, scor 34-28 (19-15) în al treilea meci din grupă și s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Olanda, vineri, 28 iulie, la ora 19.30. În acest meci, Teodora Damian a fost magistrală, cu 13 reușite, fiind golgheterul competiției, cu 26 de goluri în 3 întâlniri, la egalitate cu Tea Pogorelc ((Slovenia)

În Slovenia, la Mariobor, ”tricolorele” conduse de Marius Dănuleț au reușit două victorii: 28-23 (15-9) cu Slovenia și 34-23 (16-8) cu Polonia. În cele două partide, “diamantul” din Alba a punctat de 13 ori, fiind golgheterul reprezentativei de junioare. Damian (foto, rândul de jos, nr. 8) a înscris 6 goluri în primul meci, când Anamaria Șerban și Ana Maria Gavrilă – au adunat câte 7 reușite, iar în a doua confruntare a fost principala marcatoare – cu 7 goluri, urmată de Sara Trușcă (6). România mai întâlnește Norvegia în grupă (miercuri seara).

Handbalista de numai 16 ani, împliniți în 9 decembrie, este legitimată la formația AHC “Potaissa” Turda/ Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda. La fel ca în 2022, Teodora este din nou în această vară practic fără vacanță, motivul fiind unul onorant: convocarea la echipa națională a României de junioare (jucătoare din anii 2006 și 2007). După FOTE urmează Campionatul European Under 17 în Muntenegru, în perioada 3-13 august.

Foto: COSR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii 10 și 11 ai În ultimele două săptămâni înotătorii de la LPS Alba, la categoriile copii 10 si 11 ani, calificati la etapele finale ale Campionatelor Naționale, au luat startul în competițiile dedicate categoriei lor de vârstă. În bazinul din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea