Rezultate finale Titularizare 2023: Notele după contestații, publicate miercuri, pe Edu.ro
Rezultate finale Titularizare 2023: Notele după contestații, publicate miercuri, pe Edu.ro
Ministerul Educației a anunțat că rezultatele finale ale concursului național de Titularizare 2023 vor fi făcute publice miercuri, 26 iulie, respectând calendarul oficial.
Citește și: Rezultatele finale de la Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie
Rezultatele inițiale de la proba scrisă au fost afișate marți, 18 iulie. Deși în mod tradițional concursul includea și probe practice, anul acesta s-a optat doar pentru proba teoretică, făcând ca acest examen să devină cea mai importantă evaluare pentru angajare în sistemul de învățământ.
Conform metodologiei oficiale, lucrările contestate au fost reevaluate de către alți evaluatori, diferiți de cei care au corectat inițial lucrările, pentru a asigura obiectivitatea procesului. Toate aceste etape s-au desfășurat în conformitate cu prevederile articolului 70 și Procedura specifică menționată în articolul 70 alineatul (1) litera c), în termenele stabilite în calendar.
CITEȘTE ȘI: Miruna, tânăra de ZECE CURAT din ALBA, la Titularizarea 2023
Contestațiile au fost depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) pe 18 iulie, după afișarea rezultatelor inițiale, până la ora 21:00, și pe 19 iulie, până la ora 12:00.
Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, peste 2.600 de candidați au ales să se retragă din concurs după ce au văzut subiectele, iar 26 dintre aceștia au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cu o rată de participare de peste 83%, concursul s-a dovedit a fi unul extrem de competitiv.
Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor „Spiru Haret”, a comentat rezultatele examenului de titularizare din 2023, sugerând că acestea indică o selecție riguroasă a candidaților, dar în același timp, reprezintă și un semnal de alarmă cu privire la orientarea tinerilor către sistemul de învățământ. El a subliniat că mulți tineri își doresc să obțină o salarizare decentă, iar aceasta ar putea influența alegerile lor în ceea ce privește cariera.
În urma publicării rezultatelor inițiale, s-a constatat că 127 de candidați au obținut nota maximă, 10, la proba scrisă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației.
Situația posturilor disponibile pentru angajare în învățământ este astfel: peste 11.400 de candidați pot ocupa posturi titularizabile dacă găsesc astfel de poziții disponibile, aproximativ 8.000 pot fi angajați doar ca profesori suplinitori, iar peste 4.400 de candidați nu au reușit să obțină nota minimă de trecere, 5, și, prin urmare, nu îndeplinesc condițiile pentru a preda.
Ministerul Educației a anunțat că la nivel național sunt vacante 6.837 de posturi didactice/catedre pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 5.945 se regăsesc în mediul urban și 1.342 în mediul rural.
Pentru a obține statutul de titular și a fi angajați pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă. În schimb, pentru angajarea pe perioadă determinată ca profesori suplinitori, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă. Aceste cerințe sunt menite să asigure o selecție riguroasă a candidaților care vor ocupa poziții importante în sistemul educațional.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii