Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate Definitivat 2023: Notele înainte de contestații, publicate MARȚI. Subiectele și baremele din anii precedenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate Definitivat 2023: Notele înainte de contestații, publicate MARȚI. Subiectele și baremele din anii precedenți

Anunț important pentru absolvenții care au susținut examenul de Definitivat 2023. Rezultatele probei scrise vor fi puse la dispoziție la sediul și pe site-ul unității de învățământ în care a avut loc examinarea, pe data de 25 iulie, conform calendarului oficial.

Citește și: Rezultate Definitivat 2023: Când se publică notele inițiale la examen

În cazul în care doriți să contestați rezultatele inițiale, puteți face acest lucru în zilele de 25 iulie 2023 (până la ora 20.00) și 26 iulie 2023 (până la ora 12.00), la centrul de examen, după cum este stabilit în procedură.

CITEȘTE ȘI: DEFINITIVAT 2023: MODELE DE SUBIECTE și BAREME pe specializări

Pentru a depune contestația, este necesar să furnizați următoarele informații: numele complet, inițiala tatălui și prenumele, codul numeric personal, denumirea centrului de examen și județul în care a avut loc susținerea examenului, precum și disciplina la care ați susținut proba scrisă și nota pe care o contestați.

Înainte de a depune contestația, asigurați-vă că atașați copia cărții de identitate. Trebuie să țineți cont că nu puteți contesta lucrările scrise ale altor candidați.

Amintim că au fost admiși la proba scrisă de la Definitivat 2023 peste 8.400 de candidați, din cei peste 8.900 înscriși. Dintre ei, au participat 8.008, a transmis Ministerul Educației miercuri seară, 19 iulie: peste 800 de profesori debutanți au lipsit sau au plecat când au văzut subiectele.

Rezultatele finale se afișează în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în data de 1 august 2023.

Anul trecut au fost depuse 1.528, după cum anunța la acea vreme ministrul Educației.

Definitivarea în învățământul preuniversitar

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea