Rămâi conectat

Ştirea zilei

Calitate şi gust pe masa dumneavoastră

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Este singura companie de prelucrare a produselor din carne (au fost vreo 6 după revoluţie) din Blaj care a reuşit să scape de tot felul de hăţişuri, de unele obstacole (care uneori erau intenţionate) ca în final să putem vorbi de o întreprindere de mărime mijlocie (94 angajaţi) care-şi desfăşoară activitatea în nişte condiţii impecabile, produsul finit fiind de o calitate superioară cu standarde care oricând întrunesc rigorile impuse de Uniunea Europeană.
Nu vreau să spun cuvinte mari de laudă, dar trebuie să fiu obiectiv şi să apreciez tenacitatea patronului acestei instituţii, domnul ing. Ioan Popa, care mereu a crezut în reuşita lui şi cu o obstinaţie rar întâlnită a reuşit să treacă peste toate greutăţile (care uneori erau inerente) pentru ca în final să realizeze acest complex de fabricaţie a cărnii (porc, vită, pasăre) care, de ce să nu o spunem, este benefic în primul rând municipiului Blaj, ai cărui locuitori se bucură din plin de varietatea şi calitatea tuturor sortimentelor ce se găsesc în cele 3 magazine din oraşul nostru. Am vizitat întreg complexul timp de 3 ore, împreună cu domnul ing. Ioan Popa, care cu mult profesionalism mi-a explicat tot fluxul tehnologic, ducându-mă prin toate secţiile, prin magazii, depozite etc, rămânând impresionat în primul rând de curăţenia desăvârşită în toate sectoarele, echipamentul de protecţie al muncitorilor şi nu în ultimul rând de înaltul profesionalism al fiecăruia indiferent de locul de muncă (sacrificare, tranşare, fabricaţie). Tot în acest raid prin fabrică mi-am putut da seama de dotările în fiecare sector, cu o aparatură de un înalt nivel tehnologic, toată din inox în proporţie de 90 la sută din import. Nu s-a făcut nici un fel de economie în utilarea fabricii cu aparatura cea mai performantă (de ultima generaţie) fiind astăzi liniştiţi atunci când sunt controlaţi de cei mai exigenţi experţi din domeniu alimentar. După discuţiile preliminare cu managerul general ing. Ioan Popa, mi s-a recomandat să continuu conversaţia cu domnişoara ing. Elena Daniela Lazăr, specialistă în industria alimentară, responsabilă cu calitatea, cea care se îngrijeşte de întregul sistem de siguranţă a alimentelor. Dânsa m-a informat cu lux de amănunte cu privire la toţi factorii care-şi dau concursul la bunul mers al fabricii. Aşa am aflat că aici lucrează cinci ingineri care au terminat Industria Alimentară (toţi tehnologi de excepţie în domeniu), un inginer zootehnist, un medic veterinar responsabil cu analizele de trichineloză, doi medici veterinari angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinar Alba, care-şi desfăşoară activitatea în exclusivitate aici în fabrică. Toţi muncitorii au cursuri de igienă care se ţin la Alba Iulia, carnete de sănătate cu analizele la zi. Toţi lucrează conform normele în vigoare, respectându-se reţetele fiecărui produs cu multă atenţie. Se fabrică în jur de 60 de sortimente, ţinându-se cont şi de cerinţele beneficiarilor. Au omologat un produs propriu „cârnaţi Tirolli”, iar O.S.I.M.-ul (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) a mai omologat şi sloganul propriu „calitate şi gust pe masa dumneavoastră”. Iată câteva din produsele care se fabrică aici, sunt mai multe grupe: fierte, afumate, crud afumate, prospătură. Fiecare produs cu gustul lui specific. Salam de vară, şuncă afumată, muşchi ţigănesc, cârnaţi porc proaspăt, cârnaţi afumat, coastă afumată, şuncă presată, şuncă proaspătă afumată, cârnaţi Tirolli, salam de porc, salamuri demiseci, parizer, cremvurşti, polonez, tobă etc. Materia primă (porc, vită) numai din ferme autorizate se achiziţionează. În ceea ce priveşte desfacerea, ponderea o constituie cele două magazine alimentare din Mediaş cu o desfacere foarte bună, cele trei magazine din Blaj şi o serie de alţi beneficiari care lansează comenzi din timp. În medie 4 tone pe zi. Au o bună colaborare cu organele sanitar veterinar judeţene, care aşa cum am spus asigură permanent doi medici veterinari, precum şi cu alte organe care concură la bunul mers al fabricii. Acest obiectiv de excepţie care s-a realizat la Blaj, se aliniază celorlalte realizări de marcă din municipiul nostru evidente în ultimii doi ani, drept pentru care merită felicitări cei doi artizani, ing. Ioan Popa şi primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Rică ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

URSOAICĂ cu pui semnalată în satul Dealu Doștatului: Locuitorii avertizați prin mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

URSOAICĂ cu pui semnalată în satul Dealu Doștatului: Locuitorii avertizați prin mesaj RO-ALERT Cetățenii din satul Dealu Doștatului au fost avertizați marți la amiază, prin RO-Alert, despre prezența unei ursoaice cu pui în localitate. ”A fost semnalata prezenta unei ursoaice cu pui în satul Dealu Doștatului, Doștat. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă”, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea