Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Euro Under 21: România – eliminată rușinos, fără gol marcat; Georgia – calificare în sferturi!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

România, neputincioasă și limitată – eliminată de la Campionatul European de tineret găzduit acasă, Georgia – cealaltă gazdă a turneului final – calificată în sferturile de finală a competiției Under 21, dintr-o grupă cu Olanda, Portugalia și Belgia!

Și să mai adăugăm că Ucraina a remizat cu Spania, scor 2-2, fiind egalată în prelungiri și va disputa sfertul de finală de la Cluj-Napoca

Când portarul Tîrnovanu este iarăși cel mai bun jucător, deja o regulă pentru România în ultimii ani ca apărătorul buturilor să fie MVP, este clar că problema este profundă, în tot sistemul fotbalului românesc. Tineretul a terminat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct, și fără a înscrie de 6 meciuri, adică deloc în 2023!

Din postura de debutantă, Georgia a scos din cursă Olanda și Belgia, jucând meciul decisiv, cu Olanda (1-1) în fața unei asistențe record, de 43.000 de spectatori. Pe „Steaua”, România a avut vreo 7800 de spectatori, fanii dezamăgiți de parcursul dezastruos, abandonându-i pe „tricolorii” lui Emil Săndoi.

Și când te gândești că Mihai Stochiță, directorul tehnic al FRF, susținea în urmă cu câteva luni că România se poate bate la titlul european de tineret! O declarație halucinantă și atunci, dar mai ales acum! „Diamantele” Oct. Popescu, Markovici sau L. Munteanu au dovedit ce pot și ce valoare reală au pe piață: zero goluri!

Dacă în urmă cu 5 ani, în Italia, „tineretul” uimea cu calificarea în semifinale și implicit la Jocurile Olimpice după 57 de ani, prezentul este dezolant: am tot schimbat selecționerul, s-a ajuns iar la palidul Săndoi, rezultând un parcurs rușinos la Euro 2023 jucat acasă: 0-3 cu Spania, 0-1 cu Croația și 0-0 cu Croația.

Foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

ACS Tg. Mureș – CSM Unirea Alba Iulia 0-2 (0-0), într-o partidă restanță! „Alb-negrii”, campionii play-out-ului Seriei 9, Roșu – gol și pasă decisivă

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a învins în deplasare pe ACS Tg. Mureș, scor 2-0 (0-0), într-o partidă restanță din Seria 9 a eșalonului terț, și continuă seria de invincibilitate din acest an. „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au câștigat astfel play-out-ul cu două etape înaintea finalului stagiunii. Formația condusă de Alexandru Pelici, singura din Seria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea