Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Salariu minim pe economie ar putea ajunge la 500 de euro. Ce spune ministrul Economiei despre majorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Salariu minim pe economie ar putea ajunge la 500 de euro. Ce spune ministrul Economiei despre majorare

Ministrul Economiei, Radu Oprea a transmis că este convins că mediul de afaceri din România va găsi resursele pentru a majora salariul minim la 500 de euro net până la începutul lui 2025 – o promisiune în programul de guvernare al noului Executiv Ciolacu.

Întrebat dacă mediul de afaceri poate susține o creștere semnificativă a salariului minim într-un an și ceva, Oprea a răspuns: „Eu spun că da și dau două argumente. Unul ține de rezultatele practice pe care le-am întregistrat în economie atunci când am vorbit de creșterea salariului minim pe economie și am auzit același lucru ca-ntotdeauna, că IMM-urile și marile corporații nu vor putea să susțină creșterea salariului minim.

S-a întâmplat și creșterea economică a fost efectivă, certificată, numărul de locuri de muncă activă în zona privată a crescut, ceea ce înseamnă că nu a avut o influență negativ, din contră, a fost una benefică.

Creșterea salariului e o componentă

Al doilea lucru: fiind în contact direct cu mediul de afaceri, că în Parlamnet sunt membru în Comisia economică, Comisia de buget-finanțe și în Comisia de energie, întâlnesc mereu reprezentanți ai mediului de afaceri și vă spun că una din primele probleme pe care mi-o ridică e cum facem să avem forță de muncă calificată. Una dintre principalele provocări e să avem oameni calificați în România, de a rămâne aici. Creșterea salariului e o componentă”.

„Al treilea argument e legat de directiva europeană. Deja la nivel european se vorbește despre această necesitate de a avea salariul minim undeva la 60% din salariul mediu”, a mai precizat ministrul Radu Oprea, conform b1tv.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea