FOTO| Cetățenii din Alba sfătuiți de polițiști cum să își protejeze locuințele și să nu fie înșelați prin intermediul rețelelor de socializare
În cea de-a treia zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au continuat seria acțiunilor dedicate siguranței, acestea vizând, în principal, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.
Astfel, polițiștii au fost prezenți în locuri publice, la asociațiile de proprietari, la societăți comerciale și în unități de învățământ, oferind cetățenilor materiale informativ – preventive, pentru protejarea locuințelor proprii și prevenirea victimizării prin infracțiuni de furt.
Acțiunile de azi s-au adresat, în primul rând, categoriilor de persoane vulnerabile, vârstnici și tineri, care au primit sfaturi cu privire la mijloacele de protecție a locuințelor și bunurilor personale.
Un alt subiect abordat în interacțiunea cu cetățenii a fost cel legat de faptele de înșelăciune săvârșite prin intermediul rețelelor de socializare sau prin intermediul adreselor de email.
Diverși indivizi s-au folosit de profiluri false și au expus diverse povești, potrivit cărora interlocutorii lor sunt câștigători ai unor premii substanțiale sau a unor bijuterii valoroase și au solicitat achitarea unor sume substanțiale de bani reprezentând taxe vamale sau taxe de transport. Ofertele lor de nerefuzat s-au dovedit a fi nereale, iar, în cele din urmă, victimele lor au cerut ajutorul poliției pentru a-și recupera paguba.
Polițiștii au subliniat faptul că trebuie manifestată o vigilență maximă, pentru a nu cădea în plasa unor escroci care nu doresc altceva decât să profite de naivitatea și buna credință a cetățenilor.
Infracțiunile contra patrimoniului sunt cele mai vechi și răspândite infracțiuni, iar acestea pot avea asupra victimei consecințe destul de însemnate. Pe lângă paguba materială creată, mai există și sentimentul de insecuritate care se va estompa foarte greu.
Polițiștii au participat și la întâlniri cu elevi din unitățile de învățământ din județ, aceștia fiind sfătuiți să își protejeze bunurile personale atunci când se află pe stradă, în autobuz sau în locuri de agrement.
Activitățile cuprinse în programul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” vor continua mâine, 26 mai, cu prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare de acasă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ Sâmbătă, 7 decembrie 2024, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae – „sărbătoarea darurilor” –, ASCOR Alba Iulia, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din München (păstorită […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum o zi
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum o zi
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum o oră
11 decembrie – Ziua internațională a munților