Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Cetățenii din Alba sfătuiți de polițiști cum să își protejeze locuințele și să nu fie înșelați prin intermediul rețelelor de socializare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Cetățenii din Alba sfătuiți de polițiști cum să își protejeze locuințele și să nu fie înșelați prin intermediul rețelelor de socializare

În cea de-a treia zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au continuat seria acțiunilor dedicate siguranței, acestea vizând, în principal, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, polițiștii au fost prezenți în locuri publice, la asociațiile de proprietari, la societăți comerciale și în unități de învățământ, oferind cetățenilor materiale informativ – preventive, pentru protejarea locuințelor proprii și prevenirea victimizării prin infracțiuni de furt.

Acțiunile de azi s-au adresat, în primul rând, categoriilor de persoane vulnerabile, vârstnici și tineri, care au primit sfaturi cu privire la mijloacele de protecție a locuințelor și bunurilor personale.

Un alt subiect abordat în interacțiunea cu cetățenii a fost cel legat de faptele de înșelăciune săvârșite prin intermediul rețelelor de socializare sau prin intermediul adreselor de email.

Diverși indivizi s-au folosit de profiluri false și au expus diverse povești, potrivit cărora interlocutorii lor sunt câștigători ai unor premii substanțiale sau a unor bijuterii valoroase și au solicitat achitarea unor sume substanțiale de bani reprezentând taxe vamale sau taxe de transport. Ofertele lor de nerefuzat s-au dovedit a fi nereale, iar, în cele din urmă, victimele lor au cerut ajutorul poliției pentru a-și recupera paguba.

Polițiștii au subliniat faptul că trebuie manifestată o vigilență maximă, pentru a nu cădea în plasa unor escroci care nu doresc altceva decât să profite de naivitatea și buna credință a cetățenilor.

Infracțiunile contra patrimoniului sunt cele mai vechi și răspândite infracțiuni, iar acestea pot avea asupra victimei consecințe destul de însemnate. Pe lângă paguba materială creată, mai există și sentimentul de insecuritate care se va estompa foarte greu.

Polițiștii au participat și la întâlniri cu elevi din unitățile de învățământ din județ, aceștia fiind sfătuiți să își protejeze bunurile personale atunci când se află pe stradă, în autobuz sau în locuri de agrement.

Activitățile cuprinse în programul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” vor continua mâine, 26 mai, cu prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare de acasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea