Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Avântul Reghin – CSU Alba Iulia 1-0 (0-0), după un gol controversat! CS Ocna Mureș, tot mai aproape de retrogradare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSU Alba Iulia a pierdut, la limită, 0-1 (0-0), deplasarea din etapa a 8-a din play-out-ul Seriei 9 din eșalonul terț, cu Avântul Reghin.

Unicul gol al meciului, fază care a decis soarta celor 3 puncte, a fost înscris din lovitură liberă de Enescu (49), moment îndelung contestat de universitari. Reușita a fost validată, în condițiile în care asistentul a decis că portarul Șerban a respins de dincolo de linia porții, în aer, execuția adversarului, o situație greu de identificat, extrem de controversată, balonul ducându-se în lateral după intervenția portarului.

Nu vreau să comentez arbitrajul, dar e greu de înțeles cum s-a validat acea reușită care a înclinat balanța. Cum a putut să distingă asistentul că mingea a depășit linia porții, câtă vreme Șerban, în plonjon, a respins mingea în lateral. Și mă limitez la atât!”, a spus Mihai Manea.

*Bară, pietre și atacuri dure

În ciuda acestor probleme cu arbitrajul, CSU putea să egaleze, având o bară prin Bolojan (55) și o altă oportunitate a lui Gilyen (81 – șut parat de Bucin). Au mai fost și alte două momente tensionate, unul în primul mitan când Bucurică, lovit la gleznă și pe tibie în urma unui atac dur a solicitat înlocuirea, iar adversarul a primul doar galben. Al doilea episod s-a produs în actul secund, când Amihăesei a fost lovit cu cotul în tâmplă, s-a prăbușit pe gazon, a intervenit echipajul medical, însă… nici măcar galben nu s-a acordat. Iar atmosfera ostilă în care s-a disputat meciul a culminat cu pietre aruncate spre banca vizitatoare la final!

Un eșec care aduce amărăciune în Alba, întrucât CS Ocna Mureș spera cu sufletul la gură că elevii lui Manea o vor încurca pe formația din “orașul viorilor”, în bătălia pentru evitarea retrogradării. Așa, “Soda dragă” mai deține doar șanse teoretice de salvare. Avântul a luat o gură mare de oxigen, se poate considera salvată, după o victorie contestată care a pus punct unei serii de 5 meciuri în care a luat un singur punct.

După succesul cu “virușii verzi”, meci rămas ca reper pentru debutul în eșalonul terț al rectorului Daniel Breaz (48 de ani), moment ce a făcut valuri în presă, studenții și-au asigurat, matematic, permanența pe a treia scenă.

Această penultimă deplasare avea miză doar păstrarea primei poziții în play-off, dar indirect, un rezultat pozitiv ar fi fost util conjudețenilor de la Ocna Mureș, aflați la 6 “lungimi” în spatele grupării reghinene

Echipe:

Avântul: Bucin – Telcean, D. Chirilă, R. Suciu, T. Truță/cpt, Enescu, Chirlejan, M. Bucur, Panga, M. Pop, Șerbănați; rezerve Gal, B. Oltean, Șipoș, Marinescu, Al. Ghiță, S. Bucur, P. Luca. Antrenor Vilmoș Stoica.

CSU: Șerban – Cunțan, Kis, R. Popa, Bucurică/ cpt (36, Amihăesei) – Frențiu (83, Al. Petresc), Herci (90, Adjani), Kilyen, Gilyen (83, M. Toma) – Bolojan (83, Al. Bodea), Vasinc; rezerve Spînu, Ionică, D. Trifu, E. Vlad. Antrenor Mihai Manea

Arbitri C. Apetrei (Roznov), L. Ungvari (Haghig), H. Recsenyedi (Sf. Gheorghe) Observatori Ad. Voica (Bistrița), Șt. Donciu (Sf. Gheorghe)

Foto: CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanca Andreea Fleșer, campioană națională universitară la baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanca Andreea Fleșer a devenit campioană națională universitară la baschet feminin și va evolua la Campionatul European Universitar în Ungaria Andreea Fleșer, baschetbalista originară din Aiud, a devenit campioană națională universitară cu echipa Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Universitatea Pitești. Turneul final s-a disputat la Oradea, cu participarea a 5 echipe, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea