Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Avântul Reghin – CSU Alba Iulia 1-0 (0-0), după un gol controversat! CS Ocna Mureș, tot mai aproape de retrogradare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a pierdut, la limită, 0-1 (0-0), deplasarea din etapa a 8-a din play-out-ul Seriei 9 din eșalonul terț, cu Avântul Reghin.

Unicul gol al meciului, fază care a decis soarta celor 3 puncte, a fost înscris din lovitură liberă de Enescu (49), moment îndelung contestat de universitari. Reușita a fost validată, în condițiile în care asistentul a decis că portarul Șerban a respins de dincolo de linia porții, în aer, execuția adversarului, o situație greu de identificat, extrem de controversată, balonul ducându-se în lateral după intervenția portarului.

Nu vreau să comentez arbitrajul, dar e greu de înțeles cum s-a validat acea reușită care a înclinat balanța. Cum a putut să distingă asistentul că mingea a depășit linia porții, câtă vreme Șerban, în plonjon, a respins mingea în lateral. Și mă limitez la atât!”, a spus Mihai Manea.

*Bară, pietre și atacuri dure

În ciuda acestor probleme cu arbitrajul, CSU putea să egaleze, având o bară prin Bolojan (55) și o altă oportunitate a lui Gilyen (81 – șut parat de Bucin). Au mai fost și alte două momente tensionate, unul în primul mitan când Bucurică, lovit la gleznă și pe tibie în urma unui atac dur a solicitat înlocuirea, iar adversarul a primul doar galben. Al doilea episod s-a produs în actul secund, când Amihăesei a fost lovit cu cotul în tâmplă, s-a prăbușit pe gazon, a intervenit echipajul medical, însă… nici măcar galben nu s-a acordat. Iar atmosfera ostilă în care s-a disputat meciul a culminat cu pietre aruncate spre banca vizitatoare la final!

Un eșec care aduce amărăciune în Alba, întrucât CS Ocna Mureș spera cu sufletul la gură că elevii lui Manea o vor încurca pe formația din “orașul viorilor”, în bătălia pentru evitarea retrogradării. Așa, “Soda dragă” mai deține doar șanse teoretice de salvare. Avântul a luat o gură mare de oxigen, se poate considera salvată, după o victorie contestată care a pus punct unei serii de 5 meciuri în care a luat un singur punct.

După succesul cu “virușii verzi”, meci rămas ca reper pentru debutul în eșalonul terț al rectorului Daniel Breaz (48 de ani), moment ce a făcut valuri în presă, studenții și-au asigurat, matematic, permanența pe a treia scenă.

Această penultimă deplasare avea miză doar păstrarea primei poziții în play-off, dar indirect, un rezultat pozitiv ar fi fost util conjudețenilor de la Ocna Mureș, aflați la 6 “lungimi” în spatele grupării reghinene

Echipe:

Avântul: Bucin – Telcean, D. Chirilă, R. Suciu, T. Truță/cpt, Enescu, Chirlejan, M. Bucur, Panga, M. Pop, Șerbănați; rezerve Gal, B. Oltean, Șipoș, Marinescu, Al. Ghiță, S. Bucur, P. Luca. Antrenor Vilmoș Stoica.

CSU: Șerban – Cunțan, Kis, R. Popa, Bucurică/ cpt (36, Amihăesei) – Frențiu (83, Al. Petresc), Herci (90, Adjani), Kilyen, Gilyen (83, M. Toma) – Bolojan (83, Al. Bodea), Vasinc; rezerve Spînu, Ionică, D. Trifu, E. Vlad. Antrenor Mihai Manea

Arbitri C. Apetrei (Roznov), L. Ungvari (Haghig), H. Recsenyedi (Sf. Gheorghe) Observatori Ad. Voica (Bistrița), Șt. Donciu (Sf. Gheorghe)

Foto: CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificare în sferturile de finală Under 19 | Victorie cu LPS Satu Mare, în inferioritate numerică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Național Under 19 după victoeria cu LPS satu mare, scor 1-0 (1-0), obținută în inferioritate numerică. Pe terenul secund al Stadionului „Cetate” elevii lui George Țălnar s-au impus la limită, gol D. Nistor (36), fotbalist revenit după o accidentare de durată. În același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea