Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită
Substanța care reduce mortalitatea prematură: în ce alimente e găsită
Consumul zilnic de alimente bogate în acid folic, cunoscut și sub numele de vitamina B9, poate duce la diminuarea semnificativă a riscului de mortalitate din toate cauzele și la o reducere a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, se arată într-un studiu efectuat în SUA și publicat în Nutrition Research.
Alimente bogate în acid folic: broccoli, linte, semințe de floarea soarelui, avocado, alune, banane, portocale, soia, năut.
Potrivit studiilor, consumul de alimente bogate în acid folic previne bolile cardiovasculare. National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) este un program conceput pentru a urmări starea de sănătate și nutriție a cetățenilor Statelor Unite. Astfel, cercetătorii au socotit consumul zilnic de acid folic prin însumarea consumului zilnic de folat din alimente, dar și din suplimente, informează News Medical.
În continuare, cercetătorii au adunat date despre cantitatea de acid folic din organism prin intermediul informațiilor primite de la participanți. Aceștia au transmis cantitățile de alimente bogate în acid folic consumate în ultimele 24 de ore.
Persoanele participante la studiu care se confruntau cu prediabet, diabet și rezistență la insulină au fost monitorizate de către specialiști.
Aproximativ 21% dintre persoanele participante la studiu cu diabet au avut cantitatea medie de folat, în timp ce 29,42% au ales să apeleze la suplimente. Mai mult decât atât, 27,17% dintre cei cu prediabet au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, iar 24,14% au apelat la suplimente.
Totodată, persoanele rezistente la insulină au consumat în fiecare zi alimente bogate în acid folic, în vreme ce 20,32% au apelat la suplimente.
La persoanele participante la studiu cu diabet, mărirea cu o unitate a consumului de acid folic a fost asociată cu o scădere cu 7,1% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 11,4% a mortalității cauzate de boli cardiovasculare și cu o reducere cu 6,4% a mortalității cauzate de cancer.
În aceeași ordine de idei, la persoanele cu prediabet, creșterea cu o unitate a consumului de folat a fost legată cu o scădere cu 3,6% a mortalității din toate cauzele, o micșorare cu 7,8% a mortalității cauzate de bolile cardiovasculare și cu o reducere cu 3,6% a mortalității cauzate de cancer.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Actualitate
9 iulie 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime de 39 de grade, disconfort termic și nopți tropicale
9 iulie 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime de 39 de grade, disconfort termic și nopți tropicale Meteorologii ANM au emis luni dimineața noi avertizări cod galbend e caniculă, valabile în Alba și alte zone din țară. Citește și: Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Un singur PAHAR CU APĂ băut dimineaţa poate face MINUNI
-
Actualitateacum 5 zile
Valea Oltului ÎNCHISĂ timp de o lună, în timpul zilei: În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești
-
Opinii - Comentariiacum o zi
7 iulie, ziua mondială a ciocolatei. Unul dintre cele mai dorite ,,răsfățuri” ale istoriei, introdus în Europa în 1550
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO-VIDEO: Zăpodie și Știolne, o întoarcere în timp pe tărâmul partizanilor. Turiștii, fermecați de cătunele ”sălbatice” din Apuseni
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
6 Iulie: Ziua Internaţională a Sărutului
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir, tot în căutări de apărător central | Și „roș-albaștrii”, reunire în 15 iulie