Rămâi conectat

Actualitate

Masa de Paște, cu sărăcie pe pâine: e cel mai greu an pentru români, de la Revoluție

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Masa de Paște, cu sărăcie pe pâine: e cel mai greu an pentru români, de la Revoluție

Probabil că niciun an n-a fost mai dificil pentru noi, de la Revoluție încoace, decât este acesta. Deși suntem în pline sărbători pascale, oamenilor le este dificil să pună pe masă toate cele ce se cuvin, din cauza lipsei banilor.

Anii 2022 și 2023 se dovedesc a fi extrem de dificili pentru bugetele românilor de rând, ale căror pensii și salarii nu mai fac față prețurilor mari și inflației uriașe care ne-a lovit în ultima perioadă.

Ne confruntăm cu o reală criză a costului vieții, iar veniturile noastre nu mai reușesc să acopere nici măcar cheltuielile de bază, cum ar fi plata ratelor la bancă, a facturilor sau alimentelor necesare în fiecare zi. În aceste condiții, la dorințe sau extravaganțe, numeroși români nici nu mai îndrăznesc să viseze măcar.

Cei mai necăjiți dintre noi par a fi în continuare pensionarii. După o viață de trudă, pensia primită de la stat nu le asigură nici măcar de sărbători un confort financiar. Chiar și-n aceste zile speciale, mulți seniori din țara noastră nu-și permit să umple masa cu bucate alese și felurite bunătăți, fiindcă nu-și permit.

Românii au ajuns să se împrumute câte 200 sau 300 de lei ca să cumpere mâncare pentru masa de Paște
Cei ce vor totuși să aibă parte de sărbători pascale cât de cât firești, și să poată să aibă pe masă câte puțin din toate, ajung să se împrumute pentru acest lucru.

Astfel, în această perioadă, numeroși pensionari merg la C.A.R pentru a solicita bani ca să petreacă Paștele într-o aparentă normalitate. Sumele sunt destul de mici, de doar câteva sute de lei, dar pentru acești oameni, ale căror pensii uneori de-abia trec de pragul de 1.000 de lei, fiecare leu contează și poate face diferența între o masă îmbelșugată și una austeră.

Cei mai mulți dintre pensionari dezvăluie că, după ce le vine pensia, de-abia își permit să-și cumpere medicamentele necesare și să achite facturile. Despre carne de miel sau prăjituri proaspete și gustoase nici nu mai poate fi vorba în cazul lor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 5 august 2024: Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în toată ţara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabilă în intervalul 8 iulie – 5 august. Până la începutul lunii august, temperaturile vor fi peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea