Meniu SPECIAL de Paște la Spitalul Județean din Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri
Meniu SPECIAL de Paște la Spitalul Județean din Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri
Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale, acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare. Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paști.
Citește și: FELICITĂRI de Paște fericit. Modele de MESAJE, URĂRI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști
Astfel, duminică, la micul dejun, pe lângă șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, o franzelă, ceai și cafea, pacienții vor primi și ouă roșii, simbol al Învierii Domnului, pe care le vor ciocni cu ceilalți pacienți și cu cadrele medicale care sunt la datorie. La prânz, meniul este format din supă cu fidea, sarmale de porc sau pui cu smântână ori friptură de vită (în funcție de regimul pacientului) și cartofi aurii, respectiv o prăjitură. La cină, pacienții vor primi unt, gem, brânză topită, iaurt și cozonaci.
Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului
Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar (spre exemplu pacienții cu diabet hepatic sau oncologici) ori care au o stare de sănătate ce impune o altfel de alimentație, vor primi un meniu diferențiat, adaptat fiecărei situații în parte.
Meniurile la SJU Alba Iulia respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, dar și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar. Reamintim că, pe site-ul spitalului, la secțiunea ”Informații utile”, categoria ”Meniu săptămânal”, dar și la avizierul fiecărei secții, se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare.
Blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Curier Județean
„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie
„Tabere: Valori pentru Mâine” | 40 de copii și tineri din județul Alba vor putea participa gratuit la ateliere de educație non-formală, sesiuni de consiliere și psihoterapie La începutul lunii iulie, Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc lansează cea de-a doua ediție a proiectului „Tabere: Valori pentru Mâine”, un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Un singur PAHAR CU APĂ băut dimineaţa poate face MINUNI
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
7 iulie, ziua mondială a ciocolatei. Unul dintre cele mai dorite ,,răsfățuri” ale istoriei, introdus în Europa în 1550
-
Ştirea zileiacum o zi
FOTO-VIDEO: Zăpodie și Știolne, o întoarcere în timp pe tărâmul partizanilor. Turiștii, fermecați de cătunele ”sălbatice” din Apuseni
-
Sportacum 2 zile
Metalurgistul Cugir, tot în căutări de apărător central | Și „roș-albaștrii”, reunire în 15 iulie
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
6 Iulie: Ziua Internaţională a Sărutului
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia