Rămâi conectat

Sport

Mihaela Popa (CS Unirea Alba Iulia), locul 5 în cursa de 20 kilometri marș, la Balcaniada din Antalya

Dan HENEGAR

Publicat

în

Două atlete de la CS Unirea Alba Iulia au luat startul la a 22-a ediție a Campionatelor Balcanice de marș, în Antalya, competiție disputată la masculin și feminin, pe distanțele de 5 kilometri (Under 18), 10 kilometri (Under 20), 20 kilometri și 35 kilometri (seniori).

Mihaela Popa (fostă Acatrinei) a terminat pe poziția a 5-a în cursa senioarelor, pe distanța de 20 kilometri (cu rezultatul 1:40.06), fiind urmată de conaționala Maria Lătărețu (1:41.29). Podiumul a fost ocupat de Antigoni Ntrismpioti (Grecia) – 1:29.56, Meryem Bekmez (Turcia) – 1:33.49 și Kyriaki Filtisakou (Grecia) – cu rezultatul 1:27.11. Din postura de debutantă la acest nivel Alexandra Maria Cristea (CSM Unirea Alba Iulia) s-a clasat pe locul 6 la Under 20, pe distanța de 10 kilometri, cu timpul 53.23, campioană devenind atleta din Grecia Anastasia Antonpoulou (48.45).

Mihaela Popa a plătit tribut oboselii acumulate, deși și-a propus să cucerească o medalie, în urmă cu două săptămâni având concurs de 35 kilometri la Dudince (Slovacia), iar Alexandra a concurat împotriva unor adversare mai mari ca vârstă, ea fiind în primul an de junioare 2. A lipsit, tot din pricina oboselii, Ana Rodean – tocmai campioana balcanică din 2022 în proba de 35 kilometri marș, la Atena, competiție în cadrul căreia Mihaela Acatrinei a cucerit argintul balcanic în proba scurtă, de 20 kilometri. Următorul concurs de anvergură pentru cele 3 sportive din Cetatea Marii Uniri, pregătite de antrenorul Gabriel Avram, va fi în 20-21 mai, la Podebrady (Cehia) – Campionatul European de marș pe echipe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea