Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bomboanele oferite de Ziua Îndrăgostiților, BOMBE de E-uri. Avertismentele specialiștilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bomboanele oferite de Ziua Îndrăgostiților, BOMBE de E-uri. Avertismentele specialiștilor

InfoCons avertizează că bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri.

Citește și: Mesaje de Valentine’s day. Declaraţii, urări, SMS-uri şi mesaje de dragoste pe care le puteţi trimite persoanei iubite

Specialiștii InfoCons au realizat un studiu pe produsele tip cutii cu bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se găsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

S-a constatat că 48% din produse au cel puțin un aditiv alimentar, dar sunt și produse cu 10 aditivi.

Citește și: Sfântul Valentin: Ce nume se sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiţilor. Derivate de la numele Valentin

Din punctul de vedere al ingredientului principal 70.63 % dintre produse au ca prim ingredient zaharul, 7.93 % au ciocolata, 5.55 % au siropul de glucoză și grăsimile vegetale, 4.76 % au masa de cacao și 2.38 % au crema de praline și crema cu aromă.

InfoCons a mai stabilit că 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao. Cantitatea variază între 82 % și 23 %.

Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs. Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g, iar cea de zaharuri variază între 32g și 67.7g, a precizat InfoCons.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | George Țălnar, antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj: ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările”

Ziarul Unirea

Publicat

în

George Țălnar, antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj: ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările” George Țălnar este noul antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj, de la 1 iulie 2024. Totodată, rămâne implicat în proiectul OptimumGT Alba Iulia, în care crede cu tărie și pe care speră  să-l dezvole și să-l aducă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea