Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, președintele PSD Alba: Proiectul de dezvoltare a serviciilor oncologice, susținut de PSD Alba, va fi finanțat prin PNRR!

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, președintele PSD Alba: Proiectul de dezvoltare a serviciilor oncologice, susținut de PSD Alba, va fi finanțat prin PNRR!

În urmă cu doi ani, alături de europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș și consilierii județeni ai PSD Alba, am analizat situația cazurilor oncologice din județ, în general, și a pacienților nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a-și primi tratamentul și o șansă la viață, în particular.

Astfel, la început de 2021, s-a decis depunerea unui amendament la proiectul bugetului județului Alba, de către consilierii județeni social-democrați, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și a primilor pași în vederea edificării unui centru de radioterapie la Alba Iulia.

Amendamentul fundamentat de consilierii județeni ai PSD a fost aprobat de către ceilalți consilieri județeni, inclusiv de la PNL, reușind să punem astfel prima cărămidă la o construcție atât de importantă pentru Alba Iulia și județul Alba. Începutul proiectului a reprezentat, astfel, un acord al celor care conduc județul cu privire la această necesitate, pusă pe masa discuțiilor de către PSD.

Alături de ceilalți colegi parlamentari social-democrați, am purtat mai multe discuții despre această investiție cu ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, dar și cu alți colegi de la București.

Acum, mă bucură nespus anunțul ministrului Sănătății și anume că proiectul privind relocarea și modernizarea activității secției de oncologie de la spitalul județean, respectiv înființarea unui compartiment de cardiologie intervențională, la Alba Iulia, a fost inclus pe lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În acest fel, vor fi dezvoltate serviciile oncologice. Cei care vor avea de câștigat sunt pacienții care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drumuri istovitoare și costisitoare la Cluj-Napoca, Târgu-Mureș ori în alte orașe pentru tratamentul care le asigură șansa la viață.

Felicitări tuturor celor care au muncit la acest proiect!

Președinte PSD Alba,
Tuhuț Radu Marcel


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea