Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Drumul dintre Şugag şi limita cu judeţul Sibiu, mai scurt pe teren decât în acte: O parte din tronson este, de fapt, situat în comuna sibiană Jina

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Drumul dintre Şugag şi limita cu judeţul Sibiu, mai scurt pe teren decât în acte: O parte din tronson este, de fapt, situat în comuna sibiană Jina

Traseul şi lungimea drumului județean DJ 106 E: limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag au fost modificate printr-o hotărâre adoptată recent de către Consiliul Județean Alba. Potrivit hotărârii menţionate, s-a renunţat la tronsonul aferent DJ 106E înscris în CF nr. 72452 Șugag, în suprafață de 570 mp, situat administrativ în comuna Jina, județul Sibiu.

Ca atare, se solicită Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea dreptului de proprietate înscris în favoarea Județului Alba – domeniul public.

Prin HCJ Alba nr. 35/28.02.2019 privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale pentru înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea Judeţului Alba asupra drumului judeţean DJ 106E: limită judeţul Sibiu – Dobra – Şugag, s-a aprobat înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi publicitate imobiliară a drumului judeţean amintit și înscrierea în Cartea funciară a dreptului de proprietate în favoarea judeţului Alba ca bun aparţinând domeniului public al Judeţului Alba.

În baza măsurătorilor, lungimea reală a drumului județean DJ 106E este de 3,113 km și nu 4,3 km. Printr-un proces-verbal din 2 august 2022 emis de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, s-a procedat la delimitarea limitelor administrativ-teritoriale între comuna Șugag, județul Alba, și comuna Jina – județul Sibiu.

În baza acestui proces-verbal s-a constatat că tronsonul din DJ 106E înscris în CF nr. 72452 Șugag este situat pe teritoriul administrativ al județului Sibiu. În consecinţă, s-a impus modificarea traseului și a lungimii drumului, pentru corelarea situației reale din teren cu regimul juridic al DJ 106E.

Marinela BRUMAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul” Luni, 14 octombrie a.c., în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Mănăstirea Subpiatră, protopopiatul Câmpeni. Citește și: Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioși pe 14 octombrie: Ocrotitoarea celor aflați în nevoi şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea