Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Termocentralele pe cărbuni vor mai funcționa pe timpul crizei energetice: Decizia a fost luată de Guvern

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Termocentralele pe cărbuni vor mai funcționa pe timpul crizei energetice: Decizia a fost luată de Guvern

Executivul amână până pe 31 octombrie 2023 închiderea grupurilor energetice pe bază de lignit Rovinari 3 şi Turceni 7 din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu putere instalată totală de 660 MW, precum şi a exploatărilor miniere aferente acestora, conform unui proiect de hotărâre de Guvern.

„Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea amânării închiderii grupurilor energetice pe bază de lignit Rovinari 3 (330 MW) şi Turceni 7 (330 MW) şi a exploatărilor miniere aferente acestora aparţinând Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., până la data de 31.10.2023”, se menţionează în nota de fundamentare.

Termenul actual de închidere a acestor capacităţi este 31 decembrie 2022.La momentul actual, România se confruntă cu o situaţie de criză energetică cauzată de efectele războiului din Ucraina care a condus la eliminarea unor surse de aprovizionare a statelor membre ale Uniunii Europene, precum cele din Federaţia Rusă, se motiveaază în document.

Ordonanţa de urgenţă nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.334/2022, cu modificările şi completările ulterioare prevede la art. 19 că: ”În situaţie de criză energetică, Guvernul României, la propunerea Ministerului Energiei, poate, prin hotărâre, să aprobe amânarea închiderii unor capacităţi energetice cu funcţionare pe cărbune şi a exploatărilor miniere aferente sau repornirea grupurilor energetice închise şi a exploatărilor miniere aferente, cu respectarea legislaţiei de mediu şi a termenului de finalizare a decarbonizării sectorului energetic prevăzut la art. 3 şi în corelare cu măsurile cuprinse în planurile de urgenţă aferente sectorului energetic”.

Proiectul de hotărâre de Guvern a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei şi urmează să intre pe rodinea de zi a următoarei şedinţe a Guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea