Salariu minim 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”
Salariu minim 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Noi ne dorim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi, la Parlament, despre salariul minim de 3.000 de lei, că îşi doreşte să intre în vigoare de la 1 ianuarie.
„Mâine, în Consiliul Tripartid avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie, pentru a putea trece la etapa următoare şi anume, testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.
Întrebat dacă în cei 3.000 de lei va exista şi o componentă de 200 de lei neimpozabili, Marius Budăi a spus că, „din jumătatea anului 2022, a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, unde statul nu percepe nicio taxă”. „Până acum, a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a explicat Marius Budăi.
„Toate variantele sunt pe masă, însă noi ne dorim ca acest salariu minim să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a subliniat ministrul Muncii.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost întrebat „cum stă cu relațiile internaționale”.
În acest context, Alexandru Rafila a vrut să lămurească subiectul vizitelor externe pe care le-a făcut în acest an de când este membru în Guvern. Ministrul Sănătății a explicat că nu a mers în excursie, ci au fost deplasări profesionale, pentru a stabili diferite acorduri în domeniul Sănătății. De exemplu, în Cuba, Alexandru Rafila a mers să semneze „un acord bilateral în domeniul sănătăţii”, după ce, în ianuarie, Guvernul României a semnat un memorandum cu această ţară.
Alexandru Rafila a zis că a folosit oportunitatea legată de un congres internaţional, la care au participat mai mulți de miniştri ai Sănătăţii, inclusiv doi din UE, în afară de el, pentru a vedea cum sunt tratate acolo anumite boli care în România nu au încă un răspuns, cum ar fi piciorul diabetic.
Atacurile privind deplasările de lucru ale lui Alexandru Rafila au venit din partea USR, iar ministrul crede că scopul este să-l împiedice să-și desfășoare activitatea.
„De când am fost numit în funcție, am făcut cam 11-12 deplasări de lucru în afara țării. Unii au o percepție greșită în ceea ce privește scopul acestor deplasări. Ele nu sunt turistice. Poate unii au anumite frustrări pentru că nu au avut ocazia, când erau mai tineri, să călătorească și consideră că persoanele care ocupă funcții publice se deplasează în alte țări în scopuri turistice”, a zis Alexandru Rafila la DC News și DC News TV.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor Începutul lui 2025 aduce vești bune pentru unii pensionari care ar putea primi un venit mult mai mare – 2.240 de lei. Mai exact, anul viitor ar urma să aibă loc două majorări. Pensiile ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum o zi
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!