Realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, la Fabrica de Arme Cugir. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba
Realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, la Fabrica de Arme Cugir. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba
Fabrica de Arme Cugir a solicitat avizul de mediu pentru realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, investiție în valoarea de aproape 4 milioane de lei.
Proiectul prevede construirea unei staţii de neutralizare a apelor uzate industriale rezultate din activitatea societăţii. Activitatea societăţii se desfăşoară în mai multe corpuri de clădire, fiind structurată pe ateliere unde au loc prelucrări mecanice, acoperiri galvanice, tratament termic şi altele.
Din activitatea societăţii rezultă ape uzate încărcate cu diferiţi poluanţi, acestea se pot clasifica astfel:
– Ape uzate cianurice
– Ape uzate cromice
– Ape uzate acido bazice.
Apele uzate cianurice sunt reprezentate de apele se spălare ce rezultă din spălarea pieselor după cianurare. Acestea rezultă ocazional, deoarece procesul de cianurare nu se desfăşoară continuu, ci doar ocazional în funcţie de comenzi. Aceste ape se vor colecta separat la locul de producere în recipienţi etanşi şi se vor transporta la staţia de neutralizare pentru a fi tratate.
Apele cromice rezultă în urma operaţiilor de cromare, fiind reprezentate de apele de spălare de pe liniile de producţie. Acestea vor ajunge pe canalizarea interna la staţia de neutralizare.
Apele acido-alcaline rezultă din operaţiile de pregătire a suprafeţelor (decapare, degresare, neutralizare, spălare) în vederea cromării, brunării şi din apele de spălare de după operaţiile de acoperiri galvanice.
Acestea au ponderea cea mai mare din totalul apelor uzate şi vor fi colectate în canalizarea internă care le va dirija spre staţia de neutralizare.
Din punct de vedere constructiv, staţia va cuprinde:
– bazine subterane (bazin de omogenizare pentru ape cromice şi acido-bazice), bazin pentru ape cianurice şi bazin îngroşător de nămol)
– hala tehnologică
– spaţiu tehnologic propriu-zis (cuprinde 4 rezervoare-decantoare, instalaţii de dozare reactivi, spaţiu pentru depozitare reactivi, filtru presă pentru nămol)
– camera reactivi (instalaţii de dozare reactivi)
– laborator, hol, vestiar cu grup sanitar – platformă pentru nămol.
Valoarea totală a investiției este de 3.749.734,54 lei, fără TVA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii