Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Clement Negruţ şi-a dat ieri demisia de onoare din PDL Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deputatul Clement Negruţ şi-a dat ieri demisia din PDL Alba, la două săptămâni după ce parlamentarul anunţase că renunţă la toate funcţiile din partid, inclusiv la cea ce primvicepreşedinte în care fusese ales la începutul acestei luni. „Subsemnatul Clement Negruţ, membru al PDL Alba, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 1 Alba, colegiul uninominal nr. 2 Sebeş-Blaj, prin prezenta îmi depun demisia din PDL”, a scris deputatul în demisia pe care a depus-o ieri la sediul partidului, în jurul orei 12.30. Motivele pentru care deputatul a făcut acest gest acum ţin în principal de declaraţiile preşedintelui PDL Alba Mircea Hava şi secretarului general Alexandru Pereş la adresa sa, declaraţii făcute în urmă cu două săptămâni, ulterior anunţului că renunţă la toate funcţiile din PDL Alba. Atunci Hava i-a cerut public lui Clement Negruţ să-şi ducă gestul de onoare până la capăt şi să-şi dea demisia şi din partid, nu numai din funcţiile deţinute în PDL. Negruţ a convocat ieri o conferinţă de presă în care a încercat să-şi motiveze demisia din partidul în care a activat 16 ani şi a spus că rămâne parlamentar independent, însă nu a putut specifica pentru cât timp de acum înainte. „Nu vă ascund faptul că, după ce am ascultat înregistrarea de acum două săptămâni de la conferinţa PDL Alba, am vrut să fac acest gest (n.r. – prezentarea demisiei din PDL), dar am fost învăţat ca niciodată să nu iau decizii la nervi, la mânie, la durere şi am aşteptat să mă liniştesc, am aşteptat să văd nişte oameni care vin să stăm de vorbă dar m-am înşelat amarnic în ceea ce îi priveşte. Am cerut încă de acum două săptămâni o reacţie clară a partidului şi o ieşire din sfera indiferenţei. Am spus că atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional se va începe o recostrucţie firească, astfel ca în 2012 PDL să fie partidul care să câştige algerile. În schimb ca acel semnal al meu să fie interpretat corect şi să demarăm o astfel de construcţie, am fost atacat şi terfelit în fel şi chip.

Până nu cu mult timp în urmă, colegii şi foştii lideri ai PDL au avut dreptate asupra unui aspect, mi-au cerut dacă am onoarea să fac paşii până la sfârşit. Mi-au cerut un lucru pe care îl am, onoare, şi azi (n.r. – ieri, 25 februarie) mi-am depus demisia din PDL”, a declarat ieri cu emoţie în glas Clement Negruţ. El a avut de făcut câteva reproşuri la adresa partidului din care a făcut parte şi la adresa liderilor săi: „PDL a ieşit din limitele programului guvernamental şi şi-a părăsit electoratul. Pe de altă parte, majoritatea liderilor politici de la nivel local nu au curajul să iasă public să-şi asume responsabilitatea guvernării şi se ascund după sintagma «noi facem administraţie, politică fac cei de la Bucureşti, adică parlamentarii»”.
Clement Negruţ a precizat ieri că rămâne parlamentar independent de Colegiu Sebeş-Blaj şi că despre propunerile de a se înscrie în PSD sau PNL a citit doar în presă. „Deocamdată rămân deputat independent şi mă voi înscrie în grupul parlamentarilor independenţi din Camera Deputaţilor, altul decât cel al UNPR. Dar probabil că, dacă nu valoram nici doi bani, aşa cum cred foştii mei colegi despre mine, nu mă chema nimeni de la PNL sau PSD să merg la ei. Voi rămâne deputat independent, nu ştiu acum să spun pentru cât timp”, a mai precizat Clement Negruţ care a mai spus că are de gând să candideze în 2012 ca deputat pe acelaşi colegiu, şi nu exclude să facă acest lucru ca independent. Negruţ este al doilea parlementar pe care PDL Alba l-a pierdut în ultimul an după ce Călin Potor şi-a dat demisia şi s-a înscris în PNL.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea