Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO| Cugirul, în continuă dezvoltare: Peste 30 de străzi din oraș vor beneficia de iluminat public inteligent

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
FOTO| Cugirul, în continuă dezvoltare: Peste 30 de străzi din oraș vor beneficia de iluminat public inteligent

Infrastructura orașului Cugir este în continuă dezvoltare, astfel peste 30 de străzi vor beneficia de iluminat public inteligent.

„Rând pe rând, pe străzile din Cugir și Vinerea se introduc în subteran noi rețele de alimentare cu energie electrică a iluminatului stradal. Este primul pas către un sistem de iluminat public inteligent, performant și cu costuri reduse care se va regăsi pe 36 de străzi din oraș.

În prezent se lucrează la introducerea noilor rețele pe Principală, Tractoristului și Vadului din Vinerea, după ce s-a intervenit cu prioritate pe străzile aflate în proces de modernizare: Victoriei (parțial), Rozelor, 1 Decembrie 1918, I. Creangă, Tineretului, N. Bălcescu, Râul Mic, S.Bărnuțiu, M. Viteazu, I.B. Deleanu.

Potrivit Primarului Adrian Teban “iluminatul public va trece într-o nouă etapă, fiind vorba despre un sistem inteligent care va crește confortul și siguranța cetățenilor și va reduce considerabil cheltuielile și poluarea orașului”.

După introducerea în subteran a noii reţele, vor fi montați stâlpi de iluminat echipați cu corpuri cu tehnologie LED și panouri fotovoltaice. Va funcționa un sistem inovativ pentru control și monitorizare de la distanță a fiecărui corp în parte, bazat pe tehnologie wireless.

Investiția este realizată cu fonduri europene în baza proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public in UAT Cugir”-POR 2014-2020, al cărui contract de finanțare se ridica la aproximativ 16.500.000 lei.

Străzile care vor beneficia de noul sistem sunt:

Orașul Cugir – N. Bălcescu, Carpați, Constructorul, I.Creangă, I.B. Deleanu, Griviței, Horea, Al. Sahia, Stadionului, Tineretului, Victoriei, Trandafirilor, Rozelor, Râul Mic, 1 Decembrie 1918, 21 Decembrie 1989 , Serelor, Dealului, S.Bărnuțiu, M. Eminescu, Livezii, M. Viteazul, Pârâului, Surianu, Traian, A. Vlaicu, Nuferilor, Dorului.

Localitatea Vinerea – Principală, Culturii, Merilor, Șantierului, Tractoristului, Zavoiului, Vadului, Morilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MOBILITATE URBANĂ în Alba Iulia: Lotul II etapa a II – a. Valoare, durată și efecte preconizate

Cezar Lancrajan

Publicat

în

MOBILITATE URBANĂ în Alba Iulia: Lotul II etapa a II – a. Valoare, durată și efecte preconizate Proiectul de Hotărâre, numărul 391 din 11 octombrie 2024, privind aprobarea implementării etapei a II-a a proiectului „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 2”, Cod proiect: 127257, în cadrul PR […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea