Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministerul Sănătăţii alocă 776.000 de lei pentru renovarea secţiei de Oncologie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba, administratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, a primit ieri, oficial, comunicarea privind alocarea a 776.000 lei din fondurile Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea unor lucrări de reparaţii capitale la unitatea spitalicească. Fondurile au fost alocate prin ordin al Ministrului Sănătăţii şi vor fi folosite pentru a moderniza Secţia de Oncologie a spitalului. Banii vor sosi efectiv în aprilie 2011 şi vor fi folosiţi pentru a ridica confortul pacienţilor şi calitatea actului medical. Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel, ieri în cadrul şedinţei ordinare şi a profitat de ocazie pentru a prezenta în faţa aleşilor judeţeni cele mai importante măsuri ce se vor lua în acest an la Spitalul Judeţean Alba. „Avem de gând să achiziţionăm în leasing aparatul RMN (n.r. – care în momentul de faţă e adiministrat de o firmă privată). Ne-am făcut nişte calcule şi am ajuns la concluzia că aşa ieşim mai bine, nu ştiu de ce până acum s-a preferat altfel”, a spus Dumitrel. Şeful administraţiei judeţene a dezvăluit că în perioada următoare vor începe proceduri de achiziţie pentru dotarea cu aparatura minim necesară secţiilor unităţii spitaliceşti iar la începutul lunii martie vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de director medical, director economic şi director de îngrijiri medicale. „Trebuie să alcătuim o echipă de patru oameni care să facă politica spitalului. Ei vor răspunde în faţa dumneavoastră pentru tot ce se va întâmpla de acum încolo la spital iar noi trebuie să răspundem în faţa oamenilor”, le-a spus Dumitrel consilierilor judeţeni. De asemenea, el a cerut atenţie sporită din partea Casei de Asigurări de Sănătate la decontarea serviciilor. „Dacă CAS va deconta doar acele servicii care se fac cu adevărat restructurarea sistemului sanitar se va face se la sine”, a apreciat Ion Dumitrel.
lRestructurări la serviciul tehnico-administrativ
Ion Dumitrel a anunţat că în perioada următoare este posibil să aibă loc reorganizarea aparatului tehnico-administrativ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba care în prezent este supradimensionat, după cum apreciază şeful administraţiei judeţene. „În prezent la Serviciul de Resurse Umane din cadrul unităţii lucrează 7 oameni iar la Achiziţii sunt 7-8 oameni. Noi, în Consiliul Judeţean, funcţionăm cu câte 2-3 oameni la aceste servicii şi reuşim foarte bine să coordonăm toată activitatea. Nu vreau să facem protecţie socială, ci performanţă”, a spus Dumitrel.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea