Rămâi conectat

Sport

FOTO: S-a tras țintarul turului în Liga 4 Alba, și cu 14 echipe și cu 16 echipe, totul depinzând de soarta Unirii Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Întrebarea ‘hamletiană”, 14 sau 16 echipe în viitoarea ediție, 2022/2023 din Liga 4 Alba, mai trebuie să aștepte răspuns, până undeva în jurul datei de 12 august, când este prevăzută Adunarea Generală Ordinară a AJF Alba.

Asta, întrucât doar în 9 august se va cunoaște soarta Unirii Alba Iulia, a se citi CS Municipal Unirea Alba Iulia, în cazul în care consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor vota preluarea echipei, într-o ședință extraordinară. Pentru a nu complica și mai mult lucrurile, reprezentanții AJF Alba au stabilit două țintare, în prezența reprezentanților a 13 cluburi, în condițiile în care Fortuna Lunca Mureșului și CSM Unirea Alba Iulia au cereri depuse pentru a juca în cel de-al 4-lea eșalon și nicidecum nu se va începe cu un număr impar de echipe (mai concret, Fortuna Lunca Mureșului acceptă se evolueza în Liga 5 dacă CSM Unirea va prelua locul în Liga 3 de la AFC Unirea Alba Iulia).. Comparativ cu campionatul anterior lipsesc CSU Alba Iulia – promovată în Liga 3 și Olimpia Aiud – grupare de tradiție ce s-a înscris doar la copii și juniori, venind nou promovata Cuprirom Abrud (Nicolae Linca Cergău, cealaltă promovată a declinat participarea).

Pe formula cu 16 echipe, turul va începe în 27/28 august și se va încheia în 3 decembrie. Dacă vor fi numai 14 participante, competiția va debuta în 3 septembrie, ultima rundă a turului fiind în 26 noiembrie,

În Liga a 5-a, al cărui țintar se va stabili miercuri, sunt 30 de echipe, care vor fi repartizate în 3 serii. Noutatea constă în faptul că aceste echipe vor avea parte de un alt format al Cupei României, urmând să joace în sistem grupe, 3 meciuri, la debutul sezonului, înainte de a intra Liga 4.

*La 14 echipe, derby în runda inaugurală: Industria – Vama Seacă

Prima etapă la formatul cu 14 echipe: Viitorul Sântimbru – Performanța Ighiu, Kinder Teiuș – Inter Unirea, Spicul Daia Română – GT Sport Alba Iulia, Cuprirom Abrud – Hidromecanica Șugag, Industria Galda de Jos – Viitorul Vama Seacă, CIL Blaj – Voința Stremț, CS Zlatna – Energia Săsciori.

Runda inaugurală, la 16 echipe: Viitorul Sântimbru – CSM Unirea Alba Iulia, Kinder Teiuș – Fortuna Lunca Mureșului, Spicul Daia Română – Performanța Ighiu, Cuprirom Abrud – Inter Unirea, Industria Galda de Jos – GT Sport Alba Iulia, CIL Blaj – Hidromecanica Șugag, CS Zlatna – Viitorul Vama Seacă, Energia Săsciori – Voința Stremț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea