Voucherele de vacanță: Pentru ce pot lua românii amendă de aproape 30.000
Voucherele de vacanță: Pentru ce pot lua românii amendă de aproape 30.000
Românii care aleg să vândă voucherele de vacanță pe care le primesc de la stat, reușesc să câștige bani buni din această afacere. Bugetarii scot la vânzare tichetele de vacanță în mediul online, practica fiind întâlnită de câțiva ani.
Companii sau instituții din România oferă angajaților tichete de vacanță, iar cu ajutorul acestora pot cumpăra atât servicii de turism, cât și vacanțe în România, atât pentru angajatul respectiv cât și pentru familia sa. O condiție constă în existența contractului de muncă valabil.
Voucherele de vacanță au și o dată de expirare, fiind necesar să fie utilizate până la acea dată. De multe ori, românii care au astfel de tichete anulează vacanța sau pur și simplu nu doresc să meargă, astfel că se gândesc la a scoate „un ban cinstit” de pe urma lor, vânzându-le.
Amendă de aproape 30.000 de lei dacă vinzi tichetele de vacanță
Proprietarii de hoteluri sau pensiuni sunt conștienți de faptul că persoana care face rezervarea sau se cazează nu este una și aceeași cu cea care este îndreptățită să utilizeze tichetele de vancanță, dar din dorința de a atrage bani în afacere, acceptă și în acest fel. La rândul lor, acești agenți economici riscă o amendă deloc mică.
Potrivit Tudoriței Lungu de la Ministerul Turismului, cei care fac acest lucru încalcă actualul Cod Penal, fiind vorba despre o formă de fals de identitate. Bugetarii care sunt descoperiți că fac acest lucru riscă o amendă de până la 26.600 de lei.
Pentru că cererea e mare și prețurile mai mici, aceștia nu duc lipsă de clienți, reușind să le vândă extrem de rapid. Chiar și pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului apare informația potrivit căreia aceste vouchere nu sunt transmisibile.
Tichetele de vacanță pot fi utilizate doar de către titular și în baza actului de identitate. De asemenea, vânzarea acestor vouchere este strict interzisă.
”Este regretabil faptul că avem astfel de derapaje în rândul beneficiarilor de vouchere de vacanță, cu atât mai mult că aceștia lucrează în instituțiile publice”, a declarat Tudorița Lungu.
Valabilitatea acestor tichete de vacanță este de un an de la data emiterii, iar unitățile de cazare sau agențiile de turism care acceptă aceste vouchere emise pe numele unei alte persoane, riscă o amendă de până la 13.300 de lei.
Sursa: playtech.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | ATAC terorist la un târg de Crăciun din Germania: 11 persoane decedate și peste 60 rănite. Un cetățean sirian a fost arestat
VIDEO | ATAC terorist la un târg de Crăciun din Germania: 11 persoane decedate și peste 60 rănite. Un cetățean sirian a fost arestat O maşină a intrat într-un grup de oameni la târgul de Crăciun din oraşul Magdeburg, în centrul Germaniei, vineri seara, relatează DPA. Poliţia l-a arestat pe şofer, potrivit unor surse guvernamentale […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum o zi
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi