Rămâi conectat

Sport

FOTO: Primarii din România, vicecampioni europeni: Horațiu Han (Livezile) și Vasile Lombrea (Sălciua), în lotul “tricolor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Din postura de debutantă, echipa de fotbal a primarilor din România a devenit vicecampioană europeană, după competiția desfășurată la Trnava (Slovacia), din efectivul “tricolor” făcând parte și doi edili din Alba: Horațiu-Nicolae Han (comuna Livezile) și Vasile Lombrea (comuna Sălciua).

“Este un rezultat extraordinar pentru România, ajungând să jucăm pentru medaliile de aur. Oboseala acumulată în semifinala dramatică cu Cehia și-a spus cuvântul în ultimul act. Suntem mândri, atât eu cât și Vasile că ne-am adus contribuția la acest succes, turneul nefiiind deloc o joacă. Trebuie să mulțumim Asociației Comunelor din România (AcoR) și domnului Gheorghe Damian,  primarul comunei Ciugud”, a declarat Horațiu Han, cel care a marcat pentru România, la fel ca Vasile Lombrea, la această competiție fotbalistică

Ediția a 4-a a Campionatului European de Fotbal al Primarilor pentru Pace (European Mayors Footbal for Peace) s-a disputat în perioada 29 mai – 1 iunie, reunind 11 echipe ce au reprezentat Austria, Cehia, Croația, Germania, Moldova, România, Slovacia, Slovenia, Tirolul de Sud. Următoarea ediție a Europeanului dedicat echipelor formate din primari este peste doi ani, la Berlin. Până la finală (pierdută cu Slovacia, scor 0-5, când a ieșit, accidentat G. Mureșan), România a învins în grupe pe Croația (13-4) și Germania (4-0). În sferturile de finală a fost 11-0 cu Slovacia II, iar în semifinale o calificare dramatică cu Cehia, după prelungiri și lovituri de departajare (7-5, 3-3 în timpul regulamentar). S-a jucat în sistem 6+1, iar pentru România au evoluat și doi foști fotbaliști, recunoscuți la nivel național, Gabriel Mureșan (ex-Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, CFR Cluj, Tom Tomsk-Rusia și FCM Tg. Mureș) – desemnat cel mai bun jucător al turneului și Tiberiu Zelencz (“el-toro”, CFR Cuj, Săgeata Stejaru, FC Baia Mare, IS Câmpia Turzii, FC Hunedoara).

Echipa de fotbal a primarilor din România este formată din Nicolae Beg (comuna Marga, județul Caraș-Severin), Alexandru-Bogdan Berceanu (Meseșenii de Jos, Sălaj), Dumitru Chelariu (Pomârla, Botoșani), Sergiu Costanda (Poiana Câmpina, Prahova), Brian Filimon (Măureni, Caraș-Severin), Ovidiu-Ilie Furdui (Criscior, jud. Hunedoara), Horațiu-Nicolae HAN (cLivezile, jud. Alba), Vasile LOMBREA (Sălciua, jud. Alba), Ciprian-Sebastian Măceșanu (Ticvaniu Mare, jud. Caraș-Severin), Claudiu Mihălceanu, (Giarmata, Timiș), Gabriel-Stelian Mureșan (Apold, Mureș), Paul Mursa (Plugari, Iași), Vlăduț Niculae (Aninoasa, Dâmbovița), Călin-Ovidiu Petrica (Remetea Chioarului, Maramureș, George Popescu (Sulița,. Botoșani), Victor Prodan (orașul Ungheni, Mureș), Emanuel Spătaru (Răzvad, Dâmbovița), Teodor Ștefanca (Bârsana, Maramureș), Gheorghe-Florin Tiutiu (Nicolae Titulescu, Olt) și Roland-Tiberiu Zelencz, (Mica, Cluj). Naționala primarilor se va deplasa în județul Botoșani când va juca un meci împotriva foștilor jucători din generația de aur a României. Partida este programată pe 24 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul din Pomârla.

Foto: ACoR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate” CSM Unirea Alba Iulia are parte de un duel de foc miercuri, de la ora 17.30, pe „Cetate”, cu divizionara secundă CSC Șelimbăr, „alb-negrii” propunându-și în acest sezon să acceadă în grupele Cupei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea